⏰ як варити норвезький рибний суп фіскесуппе.

Скільки варити норвезький суп?

10:00
Час приготування норвезького супу фіскесуппе складе 1 годину.

Як варити норвезький суп фіскесуппе

продукти
філе сьомги — 200 грам
філе палтуса — 200 грам
філе тріски — 200 грам
мідії — 1 кілограм
кістки палтуса — 500 грам
кістки камбали — 500 грам
морква — 5 середніх за розміром штук
огірок — 1 штука
селера — 5 стебел
Цибуля ріпчаста — 2 штуки
цибуля-порей — 1 штука
цибуля-різанець — 1 пучок
Молоко — 1 стакан
жирні вершки — 300 мілілітрів
біле сухе вино — 400 мілілітрів
вершкове масло — 100 грам
рослинна олія — 1 столова ложка
Лимон — половинка
мелені насіння фенхелю — половина чайної ложки
лавровий лист — 2 листа
чорний перець — 10 горошин
сіль і перець за смаком

Як варити норвезький суп
1. Очистити і крупно нарізати 3 моркви, 2 цибулини, цибулю-порей і 4 стебла селери.
2. У розігріту сковороду налити 1 столову ложку рослинної олії і обсмажити на ньому порізані овочі.
3. Додати до обсмажуванні рибні кістки і 300 мілілітрів вина, тримати на вогні 2 хвилини.
4. Залити отриману суміш водою так щоб тільки прикрити кістки.
5. Варити 15 хвилин після закипання, що утворюється піну знімаючи за допомогою ложки або шумівки.
6. Зменшити вогонь і варити бульйон протягом ще 20 хвилин, не допускаючи бурління, потім процідити бульйон через сито.
7. Нашаткувати огірок, 2 моркви, стебло селери і цибулю-різанець кружечками.
8. Порізати рибне філе на шматочки розміром 2 на 2 сантиметри.
9. Добре промити мідії, викласти в каструлю і залити їх рештою вином; варити мідії 2 хвилини, поки раковини молюсків не розімкнуть стулки.
10. Процідити отриманий відвар через сито.
11. Готовий проціджений рибний бульйон поставити на повільний вогонь.
12. Коли бульйон закипить, влити в нього склянку холодного молока і 300 мілілітрів вершків, і ще раз довести до кипіння.
13. Додати в суп відвар від мідій і варити 10 хвилин.
14. Покласти в суп вершкове масло і перемішати блендером до стану однорідності.
15. Приправити суп соком половини лимона, перцем і сіллю.
16. Додати в суп шматочки сирого рибного філе. Варити 3 хвилини, потім зняти з вогню.

на дно тарілки покласти шматочки риби і мідії, залити супом, зверху викласти нарізані кружальцями овочі. Ваш норвезький суп fiskesuppe зварений!

Фкуснофакти

— для фіскесуппе необхідно використовувати тільки свіжі морепродукти і рибу; тільки такі продукти дадуть необхідну наваристість і аромат.

— Фіскесуппе вважається зимовим супом , і норвежці в силу клімату знають в них толк: суп ситний, гарячий і тим не менш збалансований, молочний і рибний смак поєднуються дуже органічно.

— у Норвегії готують фіскесуппе з додаванням різноманітних морепродуктів і видів риб, але загальне одне — додавання молочних продуктів .

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?