Як варити анко
Продукти
Квасоля адзукі — 250 грам
цукор — 1,5 склянки
сіль — 1 чайна ложка солі
Як варити анко: 1 спосіб
1. Квасоля адзукі викласти в каструлю, залити холодною водою у співвідношенні 1:2 (на 1 склянку квасолі 2 склянки води) і поставити на тихий вогонь.
2. Після закипання варити квасолю 45 хвилин.
3. Додати 1,5 склянки цукру, 1 чайну ложку солі і розчинити перемішуванням.
4. Прикрити каструлю кришкою і варити адзукі з цукром 45 хвилин.
5. Протерти квасолю через сито 1 або кілька разів залежно від бажаної консистенції.
як варити анко: 2 спосіб
1. Квасолю адзукі викласти в каструлю, залити водою.
2. Підсолити квасолю і варити 45 хвилин після закипання під закритою кришкою.
3. Протерти адзукі через сито, видаляючи щільну оболонку квасолі і залишаючи тільки м'якоть.
4. Додати в адзукі цукор і сіль, перемішати і ще раз протерти через сито.
як смачно варити анко
Анко, що має також назви « паста адзукі», « огура», « хундоша»і « солодка бобова паста» — придуманий китайцями десерт. В Україні так називалося б варення з квасолі.
для приготування анко необхідний особливий сорт квасолі — квасоля незграбна, інакше називається адзукі або вігна незграбна.
для приготування начинок солодкої випічки використовують 2-й спосіб варіння анко, щоб начинка була найбільш м'якою (без вкраплень оболонки). В анко для додаткової м'якості також додають цукор.
в ідеалі для приготування анко використовувати японський білий цукор дзехакуто.
використовується анко в приготуванні багатьох страв Китаю, Японії, Кореї, передаючи їм помірну солодкість або щільність.
в аніме-телесеріалі Наруто називають персонаж має ім'я — Анко Мітарасі за назвою улюблених ласощів.
вартість продуктів для приготування пасти анко — 70 грн. (в середньому в Києві на липень 2020-2021 року).