Свіжі печериці варити 5 хвилин . В пароварці печериці варити 10 хвилин .
в мультиварці печериці варити 20 хвилин на режимі "Гасіння" без води.
заморожені печериці розморозити, промити і варити 10 хвилин , додавши гриби після закипання води.
у скороварці варити печериці 5 хвилин .
Сколько солить шампиньоны?

Як варити печериці

знадобляться — печериці, вода, сіль

1. Печериці промити під холодною водою, очистити від сміття, зрізати землисті частини ніжок.
2. Налити в каструлю невелику кількість води (так, щоб вода тільки покривала печериці) і довести до кипіння.
3. Викласти печериці в воду, варити печериці 5 хвилин.

Як варити печериці для салату
1. Вимити печериці в друшляку під струменем води; зрізати нижню частину ніжки, якщо вона занадто брудна.
2. У каструлю налити воду, додати сіль і запашний перець (кілька горошин), кинути лавровий лист, всипати трохи лимонної кислоти (гриби не потемніють при варінні).
3. Каструлю поставити на вогонь і довести до кипіння її вміст.
4. У киплячу воду додати печериці, після закипання, на помірному вогні, варити 7 хвилин.
5. Використовуючи друшляк, з каструлі з грибами злити маринад.
6. Остигнули гриби нарізати і додати в салат.
Якщо використовувати печериці для салату планується пізніше, помістити гриби в банку і залити отриманим при варінні маринадом.

як варити печериці для супу
1. Промити під струменем води в друшляку печериці, розрізати невеликі гриби на 4, а ті, що побільше — на 6 частин.
2. У каструлю налити воду і довести до кипіння на середньому вогні.
3. Засипати в киплячу воду нарізані печериці, всипати сіль, після закипання варити 5 хвилин.
4. Злити воду з каструлі використовуючи друшляк.
Зварені таким способом печериці додати в готовий суп або охолодити, упакувати в пакет і помістити в морозилку, щоб в подальшому використовувати готові печериці для супу.

скільки смажити печериці?
Печериці смажаться 10 хвилин до повного випаровування води. Дізнайтеся все про те, як смажити печериці!.

як зберегти колір печериць
Щоб гриби не потемніли при варінні, в киплячу воду до печериць можна додати 2 грам лимонної кислоти (на кожен кілограм грибів).

Як чистити печериці
Якщо печериці ідеально білі і є впевненість у виробнику — тоді гриби можна не чистити і досить тільки вимити перед варінням. Але якщо печериці темні — це означає Досить великий вік грибів і їх краще почистити: вирізати за допомогою ножа темні місця на капелюшках і ніжках грибів. Після чистки печериці потрібно ретельно помити.

користь печериць
Печериці містять вітаміни C (підтримка імунітету), D (здоров'я зубів і кісток), вітаміни групи В (здоров'я тканин, вироблення енергії), амінокислоти (здоровий стан білків в організмі), магній (здоров'я нервової системи і захист організму від інфекцій) і калій (відповідає за водний баланс).

Ціна печериць
Вартість свіжих печериць — 125-150 грн./1 кілограм, заморожених — від 100 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2020 року).

як зварити суп з печериць

продукти
Печериці свіжі — 500 грам
Лук — 2 невеликі голови
Борошно — 2 столові ложки
Курячий бульйон — 600 мілілітрів
Вершки — 200 мілілітрів
Петрушка — 1 столова ложка
Сіль і перець — за смаком
Білий хліб — 4 скибочки
Вершкове масло — 50 грам
Рослинна (соняшникова або оливкова) олія — 20 грам

як зварити суп з печериць
Лук очистити і дрібно порубати. У каструлі розігріти олію, додати цибулю, обсмажувати його 5 хвилин. Додати печериці і обсмажувати 7 хвилин.
Розтопити в іншій каструльці вершкове масло, всипати борошно і перемішати. Обсмажити 2 хвилини. Повільно влити курячий бульйон і довести до кипіння. Додати обсмажені гриби і цибулю, перемішати і довести до кипіння. Подрібнити отриману суміш блендером.
Посолити і поперчити суп, поварити ще 5 хвилин, додати вершки, перемішати і довести до кипіння. Зняти суп з вогню.
Приготувати грінки: зрізати скоринку з скибочок хліба, розрізати на 8-10 частин кожну скибочку, викласти на суху сковорідку і гріти на тихому вогні 10 хвилин.
Подавати суп-пюре з печериць з грінками і рубаною петрушкою.
Разом, печериці в супі варити 10 хвилин.

печериці тушковані в сметані

продукти :
півкіло свіжих печериць, 200 грамова пачка сметани, сіль, перець і рослинне масло.

як приготувати печериці в сметані :
Гриби тонко порізати, посолити, поперчити. Обсмажити печериці на олії 10 хвилин, поки не випарується волога. Додати сметану, сіль і перець за смаком і ретельно перемішати. Обсмажувати ще 5-7 хвилин. За смаком, можна додати мак.

печериці тушковані в соєвому соусі

продукти :
Півкіло грибів (75 грн.), півсклянки соєвого соусу (15 грн.), цукор (1 грн.); Ціна вказана в середньому в Києві на червень 2020 року.

приготування тушкованих в соєвому соусі печериць :

гриби вимити під холодною водою. Дати висохнути, нарізати скибочками. Приготувати соус: півсклянки соєвого соусу розбавити водою у співвідношенні 1: 1, додати 2 столові ложки цукру. Викласти гриби на сковорідку, обсмажувати 5-7 хвилин, влити соус, тушкувати під кришкою ще 5-7 хвилин. Подавати тушковані печериці в соєвому соусі з зеленню.

Салат з вареними печерицями та горошком

продукти
Варені печериці — 150 грам
Куряче яйце — 1 штука
Горошок консервований — 400 грам
Зелень — за смаком
Соєвий соус — 2 столових ложки
Майонез — 4 столових ложки

як зробити салат з вареними печерицями

1. У маленькій каструлі зварити одне куряче яйце протягом 10 хвилин. Попередньо воду для варіння трохи посолити. Охолоджене куряче яйце очистити і дрібно порубати ножем.
2. Ретельно промити 150 грам свіжих печериць в проточній воді.
3. Після цього відварити гриби у воді в невеликій каструлі на середньому вогні. Час варіння свіжих печериць складе 5 хвилин після закипання.
4. Відварені печериці порізати на тонкі пластинки.
5. Приготувати заправку: для цього в невеликій тарілці перемішати чотири столові ложки майонезу і дві столові ложки соєвого соусу.
6. Змішати відварені гриби і консервований горошок (всю воду з банки попередньо злити).
7. До печериць і горошку додати вийшла заправку. Перемішати, щоб рівномірно розподілити соус.
8. Всі готові інгредієнти помістити в середній салатник, на них викласти підготовлене яйце. Зверху прикрасити нарізаною зеленню.

подивіться, як солити печериці !