Каллен скінк
продукти
пікша — 1 штука
картопля — 4 бульби
Лук — 1 головка
Молоко — 2,5 склянки
Масло вершкове — 10 грам
Петрушка — 5 гілочок
перець — на кінчику чайної ложки
сіль — 1 чайна ложка
як варити каллен скінк
1. Пікшу очистити, промити холодною водою і обсушити.
2. Викласти очищену рибу в каструлю, залити 2 склянками води, щоб риба сховалося під нею, додати дрібку солі і поставити на середній вогонь.
3. 1 головку цибулі очистити від лушпиння, обрізати кореневище.
4. У киплячу воду з рибою викласти цибулю, зменшити вогонь і варити 5 хвилин.
5. Рибу вийняти з бульйону і залишити на 5 хвилин, щоб охолола.
6. У остигнула пікші зняти шкірку і видалити всі кістки, викласти м'ясо в бульйон і варити на середньому вогні ще 1 годину.
7. Бульби картоплі очистити овочерізкою від шкірки і промити холодною водою.
8. Картоплю порізати кубиками стороною 2 сантиметри, помістити в окрему каструлю, залити водою, щоб вода повністю покривала картоплю, і поставити на вогонь.
9. Картоплю посолити 2 дрібками солі і варити 20 хвилин після закипання.
10. Петрушку промити, просушити і порубати ножем.
11. Бульйон з рибою процідити, м'ясо пікші відкласти.
12. У бульйон додати 2,5 склянки молока, добре все перемішати і поставити на середній вогонь.
13. Відварну рибу нарізати тонкими скибочками.
14. Як тільки бульйон з молоком закипить, додати в каструлю шматочки риби і варити на повільному вогні 5 хвилин.
15. Відварену окремо картоплю добре розім'яти до стану пюре.
16. Помістити картоплю в каструлю з бульйоном, добре перемішати до утворення однорідної консистенції, приправити олією, перцем, посолити.
17. Потримати каллен скінк на слабкому вогні 2 хвилини.
18. Перед подачею посипати суп каллен скінк зеленню.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— Каллен скінк вважається традиційним національним шотландським блюдом . Базовими інгредієнтами вважаються копчена риба пікша холодного копчення, картопля і цибуля. У Британії подається поряд з іншими традиційними стравами і вважається гордістю національної кухні.
— якщо дослівно перекласти назву страви «скінк» з мови кельтів з Шотландії – то воно означає «есенція». А каллен-це Приморський, рибальське містечко, до якого прив'язане блюдо. Саме каллен є місцем, де почали вперше його готувати. На даний момент, «калленский суп» всіма сприймається, як «дуже густий суп з Каллена».
— Блюдо популярно у всьому Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії, але найбільше поширене на північно-східному узбережжі Шотландії, в області морів.
— Блюдо може являти собою густий суп. Додавши багато картоплі, можна зробити його основним, навіть єдиним блюдом, замінивши їм цілий обід. Часто каллен скінк з пікшею подається в якості закуски на Офіційних вечерях.
— Шотландський рибний суп може варитися у воді, але часто її замінюють молоком. Цей інгредієнт надає рибі насичений смак.