Як варити суп кимчи
продукти
Свинина (шийна або спинна частина) — півкіло
Кимчи (квашена Пекінська капуста) — 250 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова Соус чилі — 10 грам
соєвий соус — третину склянки
часник — 3 зубці
зелена цибуля — 3 стрілки
соняшникова олія — 50 мілілітрів
чорний перець — 3 горошини
як варити суп кимчи
1. Свинину помити в прохолодній воді, нарізати на шматки товщиною 2 сантиметри.
2. Влити в каструлю 2,5 літра холодної води, покласти свинину, помістити на сильний вогонь, дати закипіти.
3. Прибрати ложкою піну, що утворилася, зменшити вогонь до тихого.
4. Цибулину очистити від шкірки.
5. Покласти в каструлю зі свининою цибулину, 40 хвилин готувати на тихому вогні.
6. Налити в сковорідку рослинне масло, помістити на середній вогонь, розігріти до утворення бульбашок.
7. Смажити кимчи 5 хвилин; дочекатися, коли капуста стане прозорою.
8. Часник почистити, пропустити через Часничниці.
9. В окремій мисці з'єднати часник, соус чилі, соєвий соус, чорний перець.
10. Часниковий соус додати в сковорідку з кимчи, перемішати, тримати 3 хвилини на середньому вогні.
11. Вийняти з свинячого бульйону цибулину, викинути її.
12. Покласти в бульйон кимчи в часниковому соусі, готувати на тихому вогні 15 хвилин, суп повинен кипіти.
13. Зелену цибулю вимити, нарізати кільцями.
14. На розлитий по тарілках суп посипати зелену цибулю.
Фкуснофакти
— Кимчи — корейське блюдо, гострі квашені овочі. Зазвичай для приготування кимчи використовується Пекінська капуста.
— для приготування кимчи овочі замочують в солоному розчині, залишають в теплі для бродіння, після заправляють пастою з гострих спецій.
— вперше згадка про кимчи зустрічається в раннекитайском збірці поезії« Ши цзин », який відноситься до I тисячоліття до нашої ери. Тоді блюдо називалося « ханча»або « розмоклі овочі». Більш схожі на сучасне кимчи соління, які потрапили в Корею з сусіднього Китаю. В епоху трьох корейських держав (I століття до нашої ери — VII століття нашої ери) такі соління стали називати чхимчхе. Згодом назва трансформувалася в кимчи. Після XVI століття португальці завезли в Корею червоний перець, який став невід'ємним інгредієнтом кимчи.
— Суп кимчи подають з вареним рисом, зеленню, сиром тофу.
— Кимчи можна приготувати самостійно:
1. Пекінську капусту розрізати на 4 частини, натерти сіллю, на добу залишити в теплому місці.
2. Стручок червоного перцю залити столовою ложкою гарячої води і змолоти в блендері в пасту, часник розчавити.
3. Змішати пасту з червоного перцю і часник, додати дрібку цукру, прибрати в прохолодне місце на добу.
4. З квашеної капусти злити розсіл, додати в неї гостру пасту, натертий корінь імбиру (4 сантиметри), нарізану півкільцями ріпчасту цибулю (3 голови), столову ложку цукру, півсклянки соєвого соусу, 2 столові ложки оцту.
5. Перемішати, накрити кришкою, прибрати в холодильник на кілька днів.