Як варити портобелло
знадобляться — портобелло, вода, сіль
1. Портобелло помити, зрізати корінці, бруд зчистити щіточкою.
2. Укласти портобелло в каструлю, влити воду так, щоб вона покрила гриби.
3. Поставити каструлю на вогонь.
4. Додати сіль.
5. Після закипання портобелло варити 15 хвилин, прикривши кришкою, на тихому вогні при невеликому кипінні.
6. Злити відвар (його можна використовувати для приготування супів і соусів), гриби остудити і використовувати за призначенням.
ваші гриби портобелло зварені!
скільки і як смажити портобелло
Портобелло необхідно смажити до випарювання з сковорідки рідини, що утворюється при смаженні портобелло. Зазвичай для обсмажування потрібно 7-10 хвилин.
Фкуснофакти
— великі гриби портобелло не рекомендується мочити. Так як гриби вирощуються в штучних стерильних умовах, навряд чи вони були схильні до забруднення і досить очищення м'якою щіточкою. Якщо все-таки необхідно вимити гриби, рекомендується потім їх тут же використовувати і перед приготуванням обсушити 5-7 хвилин.
— при виборі портобелло враховуйте, що гриби з загнутими капелюшками — молоді, повні вологи. Раціональніше з точки зору економії купувати Зрілі гриби, з якої вже вийшла волога. На смакові якості гриба рівна капелюшок впливає позитивно: смак у зрілого портобелло більш насичений, а структура більш щільна.
— Портобелло — це різновид печериць, має особливо великі розміри капелюшки. У московських магазинах можна знайти портобелло з капелюшками діаметром до 10 сантиметрів.
— калорійність портобелло — 26 ккал/100 грам.
— Портобелло, як правило, вирощують в штучних грибницях. Однак на відміну від звичайних печериць, процес вирощування портобелло більш тонкий, тому вирощуванням портобелло займаються рідше. З цим пов'язана і висока вартість грибів в магазинах.
— ціна портобелло в магазинах Києва — 125 грн./1 кілограм.
— крім варіння, портобелло смажать і запікають . Використовуючи великий розмір капелюшки, портобелло наповнюють начинками і фарширують.