⏰ як варити рябчика-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити рябчика?

00:00
Шматки рябчика варити 40 хвилин . Рябчика цілком варити 1 година .

Як варити рябчика

1. Тушку рябчика грунтовно промити і при необхідності розрізати на шматки.
2. Птицю покласти в каструлю з холодною водою і залишити замочуватися на 1 годину. Це додасть м'ясу додаткову соковитість, зберігши при цьому всі поживні властивості.
3. Замінити воду в каструлі, вода повинна повністю покривати птицю.
4. Поставити каструлю на помірний вогонь, прикрити кришкою.
5. Цілу тушку потрібно варити 1 годину, а для приготування шматків досить 40 хвилин.
6. При варінні знімати піну.
7. Солити слід вже готову птицю.
8. Повністю зварений рябчик легко проткнется виделкою або ножем. Якщо консистенція ще гумова, варити рябчика ще 10 хвилин.

суп з рябчиків

продукти
Рябчик — 3 тушки
морква (велика) — 1 штука
Лук — 1 штука
Петрушка (корінь) — 1 штука
вермішель (дрібна) — 1 жменя
Зелень кропу і петрушки — по 0,5 пучка
листовий селера — 1 пучок
оливкова олія — 3 столових ложки
сіль — за смаком

Як варити суп з рябчиків
1. Промити 3 тушки випотрошених рябчиків, залити холодною водою і замочити на годину.
2. Морква, корінь петрушки і цибулю очистити від шкірки і порізати на великі частини.
3. Влити в казан або товстостінну каструлю 3 столових ложки оливкової олії і обсмажити коренеплоди 4-5 хвилин до рум'яного відтінку.
4. Розрізати кожну тушку рябчика на 4 шматки, додати до овочів і готувати ще 5 хвилин.
5. Залити рябчики 3 літрами холодної води, посолити за смаком і варити на тихому вогні 20 хвилин.
6. При утворенні на поверхні бульйону пінки, зібрати її ложкою і вилити в раковину.
7. Дістати з супу коренеплоди і варити суп ще 15 хвилин.
8. Обполоснути пучок листового селери і по півпучка кропу і петрушки, обсушити.
9. Зелень порубати і разом з жменею дрібної вермішелі запустити в суп.
10. Вміст каструлі перемішати і варити ще 6 хвилин.
Суп з рябчиків готовий!

юшка з рябчика

продукти
Рябчик — 3 тушки
Лук — 2 штуки
свиняче сало — 40 грам
Рис — 1/2 склянки
Вода — 2 літри
сіль кухонна, перець чорний — за смаком

як варити юшку з рябчика
1. Ретельно промити 3 рябчика і порізати кожну тушку на 4 частини.
2. Скласти рябчики в казан, залити водою на висоту вдвічі більше шматків птиці і поставити на помірний вогонь. Як тільки рябчики закиплять, зняти піну, що утворилася.
3. Очистити 2 цибулини від лушпиння, дрібно покришити і обсмажити на свинячому салі (досить невеликого 40 грамового шматка) до рум'яного відтінку.
4. Викласти цибулю в юшку, перешкодити і варити 20 хвилин.
5. Промити в мисці в декількох водах півсклянки рису і також додати в суп.
6. Бульйон посолити і поперчити за смаком, зменшити газ і варити суп до готовності (рис повинен придбати м'якість, а рябчик вільно протикатися товстою голкою).

Фкуснофакти

— середній вага одного рябчика становить 350 грам.

— перед приготуванням можна попередньо обробити рябчика для соковитості молоком. Для цього тушку птиці потрібно покласти в каструлю з холодним молоком, довести майже до кипіння і відразу ж прибрати з вогню, тримати в молоці 1 годину і потім варити.

готовність м'яса можна перевірити товстою голкою — вона повинна вільно входити і виходити з тушки.

— Рябчик вважається дієтичним продуктом. У 100 грамах міститься трохи більше 250 кілокалорій.

— М'ясо рябчика корисно . Дичина багата вітамінами групи B (покращують обмін речовин, зміцнюють нервову систему), а також калієм (нормалізує роботу серцево-судинної системи), фосфором (зміцнює зуби і кістки, сприяє м'язової активності) і натрієм (нормалізує водно-сольовий баланс в організмі і роботу нирок).

— Середня вартість 1 замороженої тушки рябчика в Києві — від 300 грн. (дані на червень 2017 р).

справжнє м'ясо рябчика купити досить складно. Найчастіше під виглядом цієї дичини на ринках продають обрізки індичих стегон або курчат-корнішонів, тому брати рябчика щоб уникнути фальшивки рекомендується цілком, а найкраще полювати на птицю самостійно або купувати у знайомих мисливців.

— На смак м'ясо дичини сухувато, але при цьому досить ніжне, з невеликим гіркуватим присмаком і запахом смоли.

— Рябчик — швидкопсувний продукт . У холодильнику свіжу птицю слід зберігати не більше доби, а в морозилці не більше місяця.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?