⏰як варити мідії і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати

Скільки варити мідії?

05:00
Варено-морожені мідії варять 2 - 3 хвилини після закипання води.
заморожені мідії варять 5 - 7 хвилин .
свіжі мідії в мушлях варити 12 хвилин . У мікрохвильовці на повній потужності варено-морожені мідії можна зварити з невеликою кількістю води (на півкіло мідій півсклянки води) протягом 7 хвилин при потужності 800 ват.

Рецепт варених мідій

продукти
мідії заморожені — 300 грам
Вода — 1 стакан
сіль — 1 чайна ложка

як варити мідії
1. У невелику каструлю налити 1 склянку води.

2. Посолити воду.

3. Викласти в воду мідії, не розморожуючи; варити 7 хвилин.
4. Злити воду, відварені мідії використовувати в салатах і других стравах.

як варити мідії в гаджетах

в пароварці над парою — 10 хвилин, зварені так мідії найкорисніші.
в мультиварці або у відкритій скороварці — 5 хвилин після закипання води.
в мікрохвильовці краще варити мідії, злегка розморозивши — буквально 2-3 хвилини на повній потужності без додавання води.

Фкуснофакти

— при варінні мідій необхідно врахувати, що переварені мідії стануть гумовими і несмачними. Тому занадто довго мідії варити не слід.

калорійність м'яса мідій — 70 ккал/100 грам.

вартість заморожених мідій-250-300 грн./1 кілограм варено-морожених мідій (на травень 2020 року).

— мідії варять в невеликій кількості підсоленої води — інакше весь сік мідій піде в бульйон, який на практиці використовується дуже рідко.

— перед варінням мідії не розморожують , тому що їх розмір занадто малий для того, щоб варіння заморожених мідій зіпсувала продукт — мідії моментально будуть розморожені в закипілої воді!

— При вибір мідій звертайте вагу мідій без крижаної глазурі (завжди вказується на упаковці і може досягати до 1/5 ваги м'яса мідій) і цілісність крижаної глазурі. Свіжі мідії високої якості не мають різкого запаху, а тим більше запаху риби. Повинен бути тільки легкий свіжий запах морепродуктів.

як чистити мідії?
Варено-морожені (найпоширеніші) мідії обробляти не потрібно, тому що вони без панцира. Іноді мідії потрібно почистити від водоростей — ниткоподібних жорстких рослин. Якщо мідії дешеві, краще перебрати Мідії і оглянути на осколки панцирів.
заморожені і свіжі, закриті черепашкою мідії потрібно почистити: за допомогою щітки Очистити мідії від неїстівних водоростей і інших забруднень, після чого промити в декількох водах. Варка допоможе мідіям розкритися, після розкриття раковин слід вийняти Мідії і видалити залишок водоростей.

— якщо мідії передбачається смажити , то можна смажити їх без варіння — на олії 5-7 хвилин.

— при варінні мідії можуть не розкритися — в цьому випадку їх видаляють з їстівного.

— що приготувати з варених мідій:

1. Зваривши суп .
2. Подати зі спагетті або іншими макаронами.
3. Зробивши плов з мідіями .
4. Зробити салат або закуску « морський коктейль «.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?