⏰ як варити суп з консервованої квасолі

Скільки варити суп з консервованої квасолі?

10:00

45 хвилин.

Як варити суп з консервованої квасолі

продукти
Квасоля консервована — 2 банки (800 мілілітрів)
Морква — 1 штука
Помідори — 5 штук
Ріпчасту цибулю — 1 штука
Перець болгарський — 1 штука
Часник — 2 зубці
Рослинна олія — 3 столові ложки
Кріп свіжий — 1 пучок
Сіль — половина чайної ложки
Перець чилі мелений — половина чайної ложки
Вода — 2 склянки

Як варити суп-пюре з консервованої квасолі
1. Натерти на крупній тертці 1 морква.
2. Нарізати невеликими шматочками 1 цибулину.
3. Дрібно нарізати 2 зубці часнику.
4. Розрізати навпіл 1 болгарський (солодкий) перець, видалити насіннєву коробку, нарізати кубиками.
5. Вимити і дрібно порізати 1 пучок кропу.
6. Очистити від шкірки 5 помідорів, попередньо обдавши їх окропом; нарізати кубиками.
7. У глибоку сковорідку (сотейник) налити 3 столові ложки рослинної олії, нагріти на середньому вогні 1 хвилину.
8. У сковорідку викласти цибулю, смажити 5 хвилин, помішуючи.
9. Додати часник, моркву, болгарський перець, смажити на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
10. Додати помідори, смажити ще 3 хвилини.
11. Відкрити 2 банки консервованої квасолі, викласти вміст в каструлю, додати 2 склянки води, варити 20 хвилин.
12. Додати обсмажені овочі, варити 15 хвилин.
13. Додати половину чайної ложки солі, половину чайної ложки перцю чилі, розмішати.
14. Вимкнути вогонь, через 5 хвилин вміст каструлі перетворити в пюре за допомогою погружного блендера і прогріти суп 2 хвилини.
Подавати суп, посипавши зеленню кропу.

Фкуснофакти

— швидко очистити шкірку з помідорів можна, зануривши їх спочатку в окріп на 1 хвилину, а потім в холодну воду.

— Соус з банок з квасолею перед варінням злити, в суп його додавати не треба.

— Воду в рецепті можна замінити на овочевий, курячий або м'ясний бульйон.

— Суп повинен злегка охолонути перед приготуванням пюре, або пюрировать його необхідно дуже обережно. Робити пюре з киплячої маси небезпечно, тому що пюре має температуру навіть вище 100 градусів.

— калорійність супу-пюре з консервованої квасолі близько 250 ккал/100 грам.

— Суп-пюре з консервованої квасолі можна зберігати дві доби в холодильнику.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

варимо найсмачніший квасолевий суп

 

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?