Як варити кашу з вівсяної крупи
продукти
вівсяна крупа подрібнена — 100 грам
Вода — 400 грам
родзинки — 2 столові ложки
чорнослив — 3 столові ложки
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль — за смаком
як варити кашу з вівсяної крупи
вівсяну крупу обдати окропом і викласти в миску. Замочити в гарячій воді (на 1 склянку вівса 2,5 склянки води) на 4-8 годин в каструлі.
сухофрукти замочити в окропі на 40 хвилин.
вівсяну крупу з водою, не змінюючи її, довести до кипіння і варити протягом 30 хвилин до м'якості. Посолити кашу, протерти через сито, додати рослинне масло, добре перемішати. Додати сухофрукти і підігріти кашу.
Як варити кашу з вівсяної крупи в мультиварці
в мультиварці кашу з вівсяної крупи варити протягом 30 хвилин на режимі «Молочна каша.
Як варити кашу з вівсяної крупи в пароварці
в пароварці варити кашу протягом 40 хвилин.
Фкуснофакти
— вівсяна крупа і геркулес (вівсяні пластівці) — це зовсім не одне і те ж. З вівсяної крупи (цілісний овес) роблять подрібнені плющені зерна, а так само вівсяні пластівці — продукт дієтичний і дуже легко готується. Тим часом, саме в необробленої вівсяній крупі міститься вихідне кількість мікроелементів і вітамінів, хоча спосіб приготування вівсяної крупи більш трудомісткий і займає більше часу.
— з вівсяної крупи вийде відмінний гарнір , якщо зварити вівсяну крупу на м'ясному бульйоні і потім обсмажити з цибулею і морквою. Або можна загасити напівготову (відварену протягом 30 хвилин) вівсяну крупу разом з м'ясом. Якщо подати таку вівсяну крупу разом з маринадом і соліннями, вийде справжнісінький старорусский вечерю — до речі, дуже актуальний в пост.
— вартість недробленой вівсяної крупи — від 45 грн./1 кілограм (в Києві на Червень 2020 року). Вівсяну крупу можна купити і в пакетиках, але користь її буде менше. З пакетиків вівсяну крупу варити всього 20 хвилин.
— калорійність вівсяної крупи — 360 ккал/100 грам.
— термін придатності вівсяної крупи — близько 1 року.