⏰ скільки варити мойву-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити мойву?

10:00
Мойву правильно варити 10 хвилин з додаванням солі, перцю і лаврового листа.

як варити мойву

знадобляться — мойва, вода, сіль, зелень і спеції за смаком 1. Мойву перед варінням розморозити: зручно робити це, виклавши рибу в поліетиленовий пакет і помістивши в миску з прохолодною водою; якщо брикет великий, то для скорочення часу очікування варіння воду рекомендується через півгодини поміняти. 2. Якщо мойва велика, то випатрати її: зрізати або відокремити руками голову і витягнути кишки разом з головою, промити. Дрібну потрошити не обов'язково. 3. Закип'ятити воду, викласти мойву. 4. Додати сіль, перець горошком, лавровий лист. 5. Після закипання варити мойву 10 хвилин при слабкому бурлінні.

поради щодо варіння

при варінні мойви виходить дуже сильний запах. Щоб прибрати його, потримайте рибу в огірковому розсолі півгодини або збризніть лимонним соком. При варінні відкривайте на кухні вікна. Щоб запах був не таким різким, можна випатрати мойву, однак тоді форма риби при варінні не збережеться. Допоможе і додавання в відвар невеликої кількості кориці і свіжої зелені.

Фкуснофакти

калорійність вареної мойви — 105 ккал/100 грам. — Вага 1 мойви — близько 60 грам. — ціна мойви замороженої — 80 грн./кілограм (в середньому в Києві на липень 2019 року). — термін зберігання свіжозамороженої мойви — 2 місяці, приготовленої — 4 дні. — приправи , використовувані в стравах з мойвою: чорний мелений перець, сіль, лавровий лист, лимонний перець, кінза, фенхель, розмарин. — як чистити мойву? — Мойву зазвичай не чистять, просто обмивають і обсушують перед приготуванням. Якщо риба велика, то зрізають голову і витягають кишки. — користь мойви для організму людини — в першу чергу, великий вміст білка (23%), що бере участь у формуванні м'язової тканини. Засвоєння білка полегшується наявністю в рибі амінокислот-метіоніну, лізину, цистеїну, треоніну. Благотворно діють на формування і правильне функціонування кістково-м'язової системи мінеральні речовини, що містяться в мойві. З вітамінів в складі риби присутні: вітаміни групи в (допомагають обміну речовин), вітамін А (зміцнення імунітету) і D (регулює обмін фосфору і кальцію). Попередити захворювання ендокринної системи дозволить високий вміст йоду.

соуси для мойви

томатний соус — змішати 3 столових ложки томатної пасти, пів столової ложки розведеного оцту, 4 столових ложки рослинної олії, сіль, цукор, мелений перець за смаком. вершково-сирний соус — змішати 100 грам твердого сиру (тертого), 20 грам вершкового масла, 100 мілілітрів вершків, 600 міліграм води, 1 чайну ложку цукру і 3 чайних ложки солі. Суміш розігрівається на сковороді, доводиться до однорідного стану.

як засолити мойву

продукти Мойва — 500 грам відібраної розмороженої риби сіль — 150 грам кам'яної солі перець і коріандр — за смаком. Рецепт розвести сіль в півтора літрах води, настояти 1 годину. Мойву викласти в банку, кожен шар риби пересипаючи коріандром і перцем. Потім залити розсіл, закрити банку і прибрати в холодильник. Кожен день перевертати банку. Через 3 доби солона мойва готова. При засолі мойви замість банки можна використовувати миску, але тоді зверху на мойву необхідно покласти вантаж.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?