Як варити в мікрохвильовці
Морський коктейль розморозити, викласти в блюдо, посолити, поперчити, скропити лимонним соком, влити трохи соєвого соусу (100 грам на півкіло морського коктейлю) і варити в мікрохвильовці на середній (500 Вт) потужності 10 хвилин.
як подавати морський коктейль
Морський коктейль зварити, дати стекти воді і далі можна підігріти з відвареним рисом або макаронами , використовувати для салатів або супів з морепродуктами, або просто — залити улюбленим соусом, посолити і вжити в їжу як салат.
Морський коктейль на закуску
продукти
Морський коктейль — 1 кілограм
виноградний сік — чверть склянки
соєвий соус — чверть склянки
Лимон — 1 штука
часник — 3 зубці
Паприка — 2 столових ложки з гіркою
рослинна (переважно оливкова) олія — 3 столових ложки
чорний мелений перець — 1 чайна ложка без гірки
Зелений молодий лук — 3 столових ложки
як варити морський коктейль до пива
1. Морський коктейль, не розморожуючи, викласти в каструлі і розподілити рівномірно по її дну.
2. Каструлю поставити на тихий вогонь і накрити кришкою.
3. Коли морський коктейль розморозиться (приблизно через 5 хвилин), влити соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, виноградний сік і перемішати.
4. Помити і обсушити цибулю, дрібно нарубати і посипати їм морепродукти.
5. Посолити морський коктейль, посипати перцем і паприкою.
6. Часник очистити від шкірки, дрібно нарубати і посипати їм морський коктейль.
7. Варити морський коктейль 3 хвилини після закипання.
злити соус морського коктейлю в миску, варений морський коктейль викласти на блюдо.
подавати морський коктейль в невеликій кількості, тому що він швидко остигає.
їсти морський коктейль як закуску, вмочуючи морепродукти в соус.
поради щодо варіння
Морський коктейль продається в 2 видах: сиро-морожений і варено-морожений. Варено-морожений досить розморозити і розігріти (за допомогою каструлі з водою, сковорідки з маслом або мікрохвильовки), сиро-морожений обов'язково потрібно варити.
вибираючи морський коктейль, звертайте увагу на вид морепродуктів: шматочки повинні бути приблизно однакового розміру, без крижаних осколків. Важливий не тільки вага коктейлю, але і маса нетто, яка визначає скільки води додано до морепродуктів перед заморожуванням. Чим менше різниця між масою нетто і підсумковим вагою, тим краще.
При варінні вага морського коктейлю зменшується вдвічі, тому після варіння додатково до коктейлю можна додати очищені креветки і кальмари, варити їх краще окремо.
Якщо морський коктейль має запах, то рекомендується при варінні додати зелень і селеру, а при подачі додати часниковий соус.
велика кількість води для варіння не потрібно: достатньо, щоб вода трохи покрила морепродукти.
варені морепродукти мають властивість миттєво підсихати, тому їх краще відразу полити маслом або соусом.
Морський коктейль з рисом і яйцем
продукти
Морський коктейль — 500 грам
Рис — 1 стакан
курячі яйця — 2 штуки
сіль і спеції — за смаком
Рецепт морського коктейлю з рисом і яйцем
Морський коктейль зварити, в окремій каструльці
зварити рис
. Курячі яйця трохи обсмажити, подрібнити в сковорідці, додати рис і морепродукти, обсмажувати 5 хвилин.