⏰ Як варити рядки - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити рядки?

10:00
рядки ретельно промити, відварити протягом 30 хвилин, потім злити відвар, знову промити і варити в новій воді 10 хвилин після закипання.
увага! рядки вважаються умовно-їстівними грибами. Будьте гранично обережні при варінні.

Як варити рядки

знадобляться — рядки, сіль, вода для варіння

1. Промити рядки під сильним струменем води, вимиваючи пісок і лісове сміття.
2. Викласти гриби в каструлю, влити воду (на 1 кілограм грибів 1 літр води), всипати 1 столову ложку солі.
3. Поставити каструлю на вогонь, варити 30 хвилин, регулярно перемішуючи гриби, щоб сміття опускався на дно.
4. Злити воду з каструлі, гриби остудити і знову промити.
5. Знову залити гриби водою, варити 10 хвилин.
6. Викласти гриби на друшляк, злегка віджати і дати стекти воді.

Як варити соус з строчків

продукти
рядки — 10 штук
ріпчаста цибуля — 2 середніх голови
вершки жирністю 33% (мінімум 20) — 250 мілілітрів
оливкова олія — 2 столових ложки
кориця — 1 щіпка
чорний мелений перець — 1 щіпка
сіль — 1 чайна ложка для варіння рядків і 1 щіпка для соусу

Як готувати соус з строчків
1. Гриби промити, зрізати корінці.
2. Зварити в підсоленій воді 30 хвилин.
3. Поміняти воду, гриби промити, варити після закипання ще 10 хвилин.
4. Обсушити гриби, злегка віджати і остудити, викласти на дошку і крупно нарізати.
5. Ріпчасту цибулю почистити і порубати.
6. У сотейнику розігріти оливкову олію, викласти цибулю і смажити його 5 хвилин на середньому вогні при постійному помішуванні.
7. Додати строчки, влити вершки, варити 10-15 хвилин до густої консистенції.
8. Додати корицю, чорний мелений перець і сіль, перемішати соус.
9. Чи не накриваючи кришкою, настояти соус 5 хвилин. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.

як варити суп-пюре з строчків

продукти
рядки — 5 великих
картопля — 2 штуки
плавлений сирок — 30 грам
вершкове масло — 50 грам
помідор — 3 штуки
Бекон «для карбонари» — 3 шматочки (20 грам)
картопля — 2 штуки
вершки жирністю 20% — 200 мілілітрів
ріпчаста цибуля — 1 голова невелика (30 грам)
кріп — 4 гілочки
часник — 2 зубці
сіль — 1 чайна ложка

як варити суп-пюре з строчків
1. Картоплю помити, почистити, нарубати кубиками, залити 1 літром води.
2. Поставити каструлю з картоплею на вогонь, додати у воду сіль, варити 20 хвилин.
3. Цибулю і часник очистити, часник подрібнити на дрібній тертці, цибулю порубати.
4. Рядки промити, зварити і дрібно порубати.
5. Бекон нарубати тонкою соломкою, зелень помити і нарубати.
6. Плавлений сир порізати кубиками.
8. Томати обдати окропом з усіх боків, очистити від шкірки і дрібно нарубати.
7. На сковорідку викласти вершкове масло, розтопити його на тихому вогні.
8. Викласти в сковорідку рядки, смажити 2 хвилини на середньому вогні.
9. Додати помідор і тушкувати ще 10 хвилин на середньому вогні при постійному помішуванні.
10. Додати в сковорідку зелень, перемішати і тушкувати ще 2 хвилини.
11. Влити вершки, варити ще 5 хвилин.
12. Вершкову суміш додати до картоплі, викласти плавлений сир і перемішати, дочекавшись повного розчинення сирка.
13. Подрібнити суп за допомогою блендера до стану пюре; якщо суп вийшов занадто густим, слід його розбавити окропом і ще проварити пару хвилин.
ваш суп з строчків готовий!

Фкуснофакти

— Строчок — це гриб, з якого повністю не видаляються шкідливі речовини навіть після відварювання. Вважається лише, що залишилися шкідливі речовини не завдають хворобливого шкоди організму. Дітям вживання в їжу не рекомендується.

капелюшок рядок — з звивинами, подібно волоському горіху або головного мозку. Поверхня оксамитова, колір жовтих і червоних відтінків. Зовнішній вигляд грибів дуже нагадує сморчки (іноді їх навіть продають під виглядом зморшків, тому що сморчки вважаються більш безпечними грибами). У рядок безформна ніжка, на відміну від сморчка, який має ніжку рівну, практично правильної форми. Також у рядок завжди капелюшок нагадує кулю або хмара, а у сморчка капелюшок має конусоподібний вигляд.

зростає строчок навесні (в квітні і травні) і в серпні-вересні. Зовнішній вигляд ранніх грибів відрізняється кольором капелюшки, вона світліша. Ранні гриби, як правило, більші пізніх, діаметр досягає 30 сантиметрів проти 10 у пізніх.

— рядки на збір необхідно Шукати в соснових і змішаних лісах, на місці вирубок, кострищ, згарищ, на берегах річок — там, де сніг тане в першу чергу.

— буде смачно , якщо перед варінням строчки витримати 1-2 години в розсолі квашеної капусти. Витримувати гриби треба в закритій кришкою посуді, в холодильнику. Перемішувати пару раз кожні півгодини.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?