Шпикачки в домашніх умовах
Продукти
яловичина — 0,5 кілограма
Свинина — 0,5 кілограма
Сало — 200 грам
часник — 2 середніх зубці
сіль — 1 столова ложка
цукор — 1 чайна ложка
чорний мелений перець — 1 чайна ложка
білкова оболонка
Як приготувати шпикачки в домашніх умовах
1. Яловичину і свинину нарізати великими шматочками і пропустити через м'ясорубку на дрібній тертці.
2. Сало нарізати кубиками стороною 0,3 сантиметра.
3. У фарш додати цукор, сіль і чорний мелений перець, подрібнити за допомогою блендера.
4. Додати в фарш шпиг і перемішати руками.
5. Часник подрібнити за допомогою часникового преса і додати в фарш.
6. Накрити фарш і прибрати в холодильник.
7. Через м'ясорубку прокрутити фарш, набиваючи оболонку фаршем шпікачек.
8. Варити натуральні шпикачки 5 хвилин.
зберігати натуральні шпикачки 2 доби.
Фкуснофакти
— якщо шпикачки обгорнуті не натуральною оболонкою, її необхідно зняти перед варінням.
— якщо ж шпикачки обгорнуті натуральною оболонкою, знімати її взагалі не потрібно.
— при виборі шпикачек намагайтеся побачити шпикачки на зрізі. У якісних шпикачек шматочки шпику не повинні перевищувати 4 міліметри, а колір шпикачки повинен бути рівним, ніжно-рожевим. У складі шпікачек не повинно бути рослинних складових (все ж це м'ясний продукт) і підвищеного вмісту крохмалю і каррагінана. Якісні шпикачки не підтікають, мають пружну трохи вологу оболонку, щільно прилеглу до шпикачки. Упаковка повинна бути без повітряних бульбашок.
— термін зберігання натуральних шпікачек в вакуумі не більше 6 діб, а без неї — 2 дня.
— якщо шпикачки після варіння планується обсмажити, варити шпикачки в каструлі необхідно 2 хвилини.
— вартість шпікачек — від 200 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на Червень 2020 року).
— калорійність шпікачек — 300-350 ккал/100 грам.