⏰ як варити калду верде-простий рецепт португальського супу з ковбасою

Скільки варити калду верде?

10:00
Калду верде варити 1 годину.

Як приготувати суп калду верде

продукти
Капуста португальська або савойська — 1 кілограм
картопля — 1 кілограм
оливкова олія — 6 столових ложок
часник — 7 зубчиків
ковбаса чорізо — 500 грамів
цибуля ріпчаста (середній) — 4 голови
Вода -3,5 літра
сіль — 1 столова ложка

як варити суп Калду Верде
1. Налити воду в каструлю і закип'ятити на великому вогні.
2. Ковбаски проткнути ножем в декількох місцях.
3. У закипілу воду помістити чорізо, варити 5 хвилин.
4. Дістати чорізо з каструлі, нарізати на кубики стороною 2 сантиметри.
5. Капусту вимити, зрізати грубі частини.
6. Листя капусти тонко нашаткувати.
7. Картоплю очистити, помити, порізати соломкою.
8. Ріпчасту цибулю очистити, помити, дрібно порізати.
9. Зубки часнику почистити, вимити, натерти на дрібній тертці.
10. Нагріти в каструлі оливкову олію.
11. Всипати в розігріту олію цибулю, смажити 10 хвилин на невеликому вогні.
12. Додати до цибулі підготовлену картоплю і подрібнений часник, смажити ще 5 хвилин.
13. Влити в каструлю воду, посолити.
14. Варити протягом 20 хвилин.
15. Коли картопля звариться, 3 ополоника картоплі витягти з бульйону і потовкти в пюре (товкачем або блендером).
16. Повернути стовчений картопля в суп.
17. Додати в суп чорізо, варити 5 хвилин.
18. Покласти в суп капусту, варити 4 хвилини (важливо не переварити, щоб капуста зберегла насичений колір.
Суп подають, полив зверху оливковою олією.

Фкуснофакти

— Суп калду верде — одне з найвідоміших португальських страв , святковий ситний суп, до складу якого входять картопля, цибуля, капуста, часник.

важливий компонент супу-ковбаса чорізо, гостра ковбаса зі свинини. Основна спеція, яка використовується при приготуванні чорізо, паприка, завдяки якій ковбаса і калду верде має червонуватий відтінок. У країнах Латинської Америки замість паприки використовується гострий перець чилі. М'ясо для чорізо може або перемелюватися, або дрібно нарізатися. Найчастіше, чорізо продається в сирокопченому або сиров'яленому варіанті. Замінити ковбасу можна на будь-яку сирокопчену або сиров'ялену, і тоді додати в Калду Верде паприку.

за смаком , можна подрібнити весь картопля в Калду Верде, а можна частина пюрировать і частина залишити нарізаною.

— савойську капусту можна замінити молодий білокачанної або брокколі. В оригіналі використовується Португальська (couve gallega ), яку в російських магазинах практично не знайти.

— і в російській, і в англійській мовах є жаргонне визначення для грошей, « капуста». Тільки якщо у нас слово «капуста» асоціюється зі звичайною білокачанної, то американці мають на увазі листову капусту. І це цілком логічно: листя португальської капусти кале нагадують своїм кольором американські долари.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?