⏰як варити маш? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити маш?

30:00
Сумарний час приготування маша - 45 хвилин. Перед варінням боби маш всипати в сито і промити під струменем води, покласти в каструлю з окропом у співвідношенні 1 стакан крупи: 2,5 склянки окропу, довести воду до кипіння, варити 30 хвилин на слабкому вогні. Солити маш за 10 хвилин до закінчення варіння, щоб боби не стали жорсткими. Можна додати трохи соняшникової олії.

Як варити маш

Знадобляться — 1 стакан маша, 2,5 склянки води

1. Відміряти 1 склянку води.

сирой маш

2. Всипати маш в миску.

маш висипать в миску

3. Промити холодною водою.

маш в воде

4. 2,5 склянки води налити в каструльку, поставити на вогонь і довести до кипіння.

вода для варки маша

5. Викласти в воду крупу.

маш в воде

6. Через 20 хвилин посолити маш.

добавление соли

7. Влити в каструлю столову ложку рослинної олії.

масло для мягкости

8. Варити маш ще 10 хвилин: вода практично вся повинна вбратися в маш.

маш почти готов

9. Викласти маш в друшляк, щоб скла зайва рідина.

варёний маш

10. Викласти маш в тарілку і подавати до столу, ваш маш готовий!

маш на тарелке

Як варити кічарі

продукти
Маш — півсклянки
Рис — 1 стакан
цвітна капуста — кілька суцвіть приблизно 100 грам
помідор — 1 невеликий
морква — 1 невелика або половинка великий
Масло Гі — 2 столові ложки
імбир — половина столової ложки
кмин — столова ложка
кумін — 1 столова ложка
Куркума — чайна ложка
Коріандр — чайна ложка
Асафетида — щіпка.

приготування кічарі
промити маш, варити 10 хвилин, потім додати овочі, через ще 10 хвилин — промитий рис , готувати 20 хвилин. Трохи розігріти сковорідку, налити на її дно масло Гі. Поки масло не закипіло, додати в нього кумин, коріандр, куркуму і асафетиду. Всі спеції і сіль додати в каструлю, добре перемішати. Гасити ще 7 хвилин.

кількість води для приготування кічарі — 10 склянок.

дуже рідкісні спеції і масло для приготування кічарі можна придбати в магазинах індійської їжі.

Суп з машем

продукти
на каструлю 2,5 літра
Маш зелений — 300 грам
Фарш — 400 грам
картопля — 4 штуки
цибуля ріпчаста — 1 цибулина
морква — 1 штука
часник — 3 зубчики
Зелень — 1 пучок
рослинна олія — 3 столових ложки
сіль і перець — за смаком
Вода — 1,5 літра

як приготувати суп з машем і фаршем
1. Всипати 150 грам маша в каструлю, промити.
2. Влити 1,5 літра води і поставити на вогонь.
3. Після закипання води засікти 30 хвилин: варити на повільному вогні, за 10 хвилин до закінчення часу варіння додати сіль.
4. Помити і почистити картоплю, цибулю, моркву і часник. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
5. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю і часник дрібно нарубати.
6. Влити в сковорідку дві столові ложки рослинної олії, додати цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору.
7. Після додати натерту моркву і обсмажити ще 5 хвилин на повільному вогні, постійно помішувати.
8. Додати до обсмажування фарш, все перемішати і смажити ще 7 хвилин; посолити і поперчити за смаком.
9. Після закінчення 30 хвилин варіння, додати в каструлю обжарку і нарізану картоплю.
10. Перемішати суп, дати йому закипіти і варити на повільному вогні 20 хвилин.
11. Зелень помити, просушити і дрібно нарізувати.
перед подачею посипати суп зеленню.

Фкуснофакти про Машу

Маш — це зернобобова культура, Походження — Індія. Вживається в їжу цілком (із зеленою лушпинням) або лущеним (тоді колір маша світлий, як на нашій картинці). Дуже поширений в Китаї.

Часто запитують, чи треба замочувати маш. Маш не слід замочувати. Хоча крупа і відноситься до бобів, вона дуже ніжна і вже через півгодини варіння починає розварюватися. Навіть якщо вам потрібна каша, досить без замочування варити крупу, просто час приготування збільшити до 40 хвилин.

при варінні маш збільшується в 2 рази.

калорійність маша — 312 ккал/100 грам.

Маш по іншому називається «золотиста квасоля» або «боби мунг» або «мунг дав» («мунг дхал»).

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?