Як варити маш
Знадобляться — 1 стакан маша, 2,5 склянки води
1. Відміряти 1 склянку води.
2. Всипати маш в миску.
3. Промити холодною водою.
4. 2,5 склянки води налити в каструльку, поставити на вогонь і довести до кипіння.
5. Викласти в воду крупу.
6. Через 20 хвилин посолити маш.
7. Влити в каструлю столову ложку рослинної олії.
8. Варити маш ще 10 хвилин: вода практично вся повинна вбратися в маш.
9. Викласти маш в друшляк, щоб скла зайва рідина.
10. Викласти маш в тарілку і подавати до столу, ваш маш готовий!
Як варити кічарі
продукти
Маш — півсклянки
Рис — 1 стакан
цвітна капуста — кілька суцвіть приблизно 100 грам
помідор — 1 невеликий
морква — 1 невелика або половинка великий
Масло Гі — 2 столові ложки
імбир — половина столової ложки
кмин — столова ложка
кумін — 1 столова ложка
Куркума — чайна ложка
Коріандр — чайна ложка
Асафетида — щіпка.
приготування кічарі
промити маш, варити 10 хвилин, потім додати овочі, через ще 10 хвилин — промитий
рис
, готувати 20 хвилин. Трохи розігріти сковорідку, налити на її дно масло Гі. Поки масло не закипіло, додати в нього кумин, коріандр, куркуму і асафетиду. Всі спеції і сіль додати в каструлю, добре перемішати. Гасити ще 7 хвилин.
кількість води для приготування кічарі — 10 склянок.
дуже рідкісні спеції і масло для приготування кічарі можна придбати в магазинах індійської їжі.
Суп з машем
продукти
на каструлю 2,5 літра
Маш зелений — 300 грам
Фарш — 400 грам
картопля — 4 штуки
цибуля ріпчаста — 1 цибулина
морква — 1 штука
часник — 3 зубчики
Зелень — 1 пучок
рослинна олія — 3 столових ложки
сіль і перець — за смаком
Вода — 1,5 літра
як приготувати суп з машем і фаршем
1. Всипати 150 грам маша в каструлю, промити.
2. Влити 1,5 літра води і поставити на вогонь.
3. Після закипання води засікти 30 хвилин: варити на повільному вогні, за 10 хвилин до закінчення часу варіння додати сіль.
4. Помити і почистити картоплю, цибулю, моркву і часник. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
5. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю і часник дрібно нарубати.
6. Влити в сковорідку дві столові ложки рослинної олії, додати цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору.
7. Після додати натерту моркву і обсмажити ще 5 хвилин на повільному вогні, постійно помішувати.
8. Додати до обсмажування фарш, все перемішати і смажити ще 7 хвилин; посолити і поперчити за смаком.
9. Після закінчення 30 хвилин варіння, додати в каструлю обжарку і нарізану картоплю.
10. Перемішати суп, дати йому закипіти і варити на повільному вогні 20 хвилин.
11. Зелень помити, просушити і дрібно нарізувати.
перед подачею посипати суп зеленню.
Фкуснофакти про Машу
Маш — це зернобобова культура, Походження — Індія. Вживається в їжу цілком (із зеленою лушпинням) або лущеним (тоді колір маша світлий, як на нашій картинці). Дуже поширений в Китаї.
Часто запитують, чи треба замочувати маш. Маш не слід замочувати. Хоча крупа і відноситься до бобів, вона дуже ніжна і вже через півгодини варіння починає розварюватися. Навіть якщо вам потрібна каша, досить без замочування варити крупу, просто час приготування збільшити до 40 хвилин.
при варінні маш збільшується в 2 рази.
калорійність маша — 312 ккал/100 грам.
Маш по іншому називається «золотиста квасоля» або «боби мунг» або «мунг дав» («мунг дхал»).