⏰як варити пастернак і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити пастернак?

20:00
У каструлі пастернак цілком варити 20 хвилин .
в мультиварці пастернак варити півгодини на режимі "пароварка".
в пароварці пастернак варити півгодини .

як варити суп з пастернаком

продукти для супу
на 5-літрову каструлю
курка (вагою 1,2-1,5 кілограма) — 1 штука
корінь пастернаку — 300 грам
Молоко — 1 стакан
морква — 1 штука
яблуко — 3 штуки
Цибуля ріпчаста — 2 штуки
рослинна олія — 2 столові ложки
лавровий лист — 3 листа
кінза-1 пучок
сіль, перець — за смаком

підготовка продуктів
1. Курку промити, обсушити, розрізати на шматки.
2. Покласти шматки курки в каструлю, залити водою і поставити на вогонь, після закипання знімати піну.
3. 1 цибулину і 1 моркву вимити, почистити і розрізати навпіл уздовж. 300 грам пастернаку, 3 яблука і другу цибулину вимити, почистити (з яблук видалити насіння), нарізати кубиками.
4. 1 пучок кінзи подрібнити.
5. Розігріти сковорідку, цибулю і моркву, розрізані навпіл, викласти на розігріту суху гарячу сковороду зрізом вниз, підсмажити 5 хвилин на середньому вогні.
6. Викласти підпечені цибулю і моркву, 3 лаврові листки в каструлю до курки, посолити і поперчити, варити на невеликому вогні 30 хвилин.
7. Готову курку викласти на тарілку, остудити і відокремити м'ясо від кісток; бульйон процідити.
8. У каструлю налити 2 столові ложки рослинної олії, розігріти.
9. Потім додати нарізані яблука, цибулю, пастернак, тушкувати, помішуючи, на маленькому вогні 15 хвилин.
10. Влити в каструлю 1 літр курячого бульйону, стакан молока, додати кінзу, довести до кипіння і варити 25 хвилин на середньому вогні.
11. Готовий суп подрібнити за допомогою блендера.
12. Потім перелити назад в каструлю, додати сіль і перець, розігріти до потрібної температури.
13. Подавати суп з пастернаку, виклавши зверху куряче м'ясо.
готовий суп прикрасити крутонами.

Салат з пастернаком

продукти для салату
морквина — 2 штуки
корінь пастернаку — 2 штуки
Гірчиця — 1 чайна ложка
корінь селери — 1 штука
Дайкон — половина коренеплоду
оливкова олія — 120 мілілітрів
Петрушка — 1 великий пучок
оцет Хересний — чверть склянки
Цукор, сіль — по 1 чайній ложці

підготовка продуктів
1. 2 морквини, корінь селери, 2 кореня пастернаку і дайкон вимити під проточною водою, обсушити, почистити.
2. Натерти все на крупній тертці і перекласти в салатницю.
3. 1 пучок петрушки помити, обсушити і дрібно нарубати.
4. 1 чайну ложку гірчиці, чайну ложку цукру, ложку солі, чверть склянки оцту, петрушку подрібнити в блендері до однорідної консистенції.
5. При подрібненні поступово додати 120 мілілітрів оливкової олії.
6. Натерті овочі заправити гірчичним соусом, перемішати.
7. Салат накрити і настояти в холодильнику протягом 20 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?