⏰ як варити горохову кашу на молоці і воді, дітям і дорослим, в'язкі і розсипчасті. Рецепт і точні пропорції

Скільки варити горохову кашу?

50:00
Горохову кашу варити від 50 хвилин до 1 години.

Як варити горохову кашу

Продукти
Горох сухий нелущений — 2 склянки
сіль — 1,5 чайні ложки
Вода — 6 склянок

приготування горохової каші
1. Висипати 2 склянки сухого гороху в друшляк і ретельно промити водою.
2. Пересипати горох в глибоку миску, залити 3 склянками холодної води, дати постояти 5 годин.
3. Злити не вбралася воду, ще раз промити горох.
4. Пересипати набряклий горох в каструлю з товстим дном, залити 3 склянками холодної води.
5. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася.
6. Зменшити вогонь і варити кашу 30 хвилин.
7. Всипати в кашу 1,5 чайні ложки солі, перемішати, варити ще 20-30 хвилин.
8. Готовий (розварився і перестав хрустіти) горох розім'яти товкачем для приготування пюре.

Фкуснофакти про горохову кашу

варити горошницу можна прямо в воді, в якій замочувався горох.

ідеальна каструля для горошниці — товстостінна і з товстим дном. У такій каструлі горох не пригорить і рівномірно провариться.

просту горохову кашу можна подати з обсмаженою цибулею або морквою.

подавати горохову кашу, полив зверху оливковою олією, вершками або витопленим свинячим салом зі шкварками.

горохову кашу їдять і в гарячому, і в холодному вигляді.

подивіться всі правила варіння гороху .

горохова каша з м'ясом

продукти
Горох сухий — 2 склянки
Вода — 6 склянок
М'якоть свинини — 500 грам
Лук — 2 штуки
сіль — 2 чайні ложки
чорний мелений перець — половина чайної ложки
соняшникова олія — 2 столові ложки

Як приготувати горохову кашу з м'ясом
1. Вимити 2 склянки сухого гороху, залити 3 склянками холодної води, залишити на 5 годин для набухання.
2. М'ясо вимити і нарізати кубиками.
3. Очистити 2 цибулини і нарізати півкільцями.
4. Перекласти горох в каструлю, додати 3 склянки води і варити 30 хвилин, потім додати 1 чайну ложку солі і варити ще 30 хвилин. Товкачем розім'яти зварений горох.
5. У сковорідку налити 2 столові ложки соняшникової олії, прогріти 1 хвилину на середньому вогні, додати м'ясо, смажити 5 хвилин.
6. Перемішати кубики м'яса, смажити ще 5 хвилин.
7. Додати в сковорідку цибулю, смажити, час від часу помішуючи, 5 хвилин.
8. Додати половину чайної ложки меленого перцю чилі і 1 чайну ложку солі, перемішати, накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь, тушкувати 5 хвилин.
9. Додати м'ясо з цибулею в каструлю з готовою горохової кашею, перемішати і прогріти 2 хвилини.
М'ясо з цибулею можна і не перемішувати з гороховою кашею — просто викласти зверху.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?