як варити ячмінну кашу
продукти для каші Ячмінь — 1 стакан Вода — 2,5 склянки вершкове масло — кубик 3 сантиметри сіль — за смаком
Як варити ячмінну кашу ячмінну крупу насипати на широку тарілку і перебрати, видаляючи камінчики і рослинне сміття. Покласти ячмінь в сито і ретельно промити під холодною водою. Налити в каструлю холодну воду, всипати крупу і поставити каструльку на середній вогонь. Коли вода закипить, зробити вогонь менше, додати сіль і масло, перемішати. Варити 35 хвилин, потім вимкнути вогонь, а каструлю з кашею загорнути в ковдру для упарювання. Наполягати кашу 30 хвилин. ячмінна каша в мультиварці промитий ячмінь всипати в каструлю мультиварки, залити водою, додати сіль і вершкове масло. Закрити мультиварку кришкою. Налаштувати мультиварку на режим « Гречка», готувати ячмінну кашу 30 хвилин. Подивитися, як варити напій з ячменю !
Фкуснофакти про ячмені
— Ячмінь — це найдавніший продукт, який люди навчилися готувати ще в 8 столітті до нашої ери. З ячменю здавна готують хліб. Часто ячмінь плутають з перловкою, оскільки перловка — і є ячмінь, тільки оброблений, очищений від лушпиння і відшліфований. —Ячмінь дуже корисний для здоров'я, недарма в Стародавньому Римі гладіаторів називали« харчуються ячменем ». Ячмінь сприяє швидкому збільшенню м'язової маси, очищення організму, балансу кишкових процесів, нормальному росту кісток. При застудах ячмінь допоможе при лікуванні кашлю, врятує в похмілля і позбавить від тахікардії в стресових ситуаціях. — Ячмінна крупа при варінні збільшується в 3 рази. — замість води, при варінні ячмінної каші можна використовувати курячий або м'ясний бульйон, або ж молоко. — приправи до несолодкої ячмінної каші — мелений чорний і солодкий перець, куркума. — зберігати ячмінну крупу необхідно в темному прохолодному місці, термін зберігання — 1 рік. — калорійність ячменю — 354 ккал/100 грам. Ячмінь вважається висококалорійним продуктом.