Як варити молочну вермішель
на 2 порції каші з макаронами потрібно півлітра молока, 100 грам вермішелі або макаронів, 1 столова ложка цукру (якщо любите солодку, кількість цукру збільште в 2-3 рази).
- Молоко налийте в емальовану каструлю, яку потрібно попередньо обполоснути холодною водою.
- поставте каструлю на плиту на середній вогонь і стежте за тим, щоб молоко не втекло.
- коли воно закипить, зменшіть газ до мінімального, зніміть дірявої ложкою утворилася пінку і додайте цукор.
- все добре перемішайте і всипте макаронні вироби, знову добре перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Вогонь не додавайте.
- дочекайтеся, поки каша закипить, і проваріть ще протягом 5 хвилин, періодично її помішуючи.
- Каша готова — не забудьте додати вершкове масло.
поради щодо варіння молочної вермішелі
вермішель для каші можна взяти будь-яку за смаком: першосортна вермішель тільки з борошна і води буде розсипчастою, а дешева з додаванням яєць розвариться в кашу, що може бути навіть доречніше. У Каші гарні будь-які дрібні макаронні вироби — павутинка, букви і т. д.
Молочна каша хороша не тільки для дітей, а й для дорослих — просто можна при варінні додати не цукор, а сіль, а в тарілку накришити сиру, сосисок або бекону.
Як тільки не називають « молочну вермішель» — каша з макаронів, локшина молочна, молочний суп… під всім цим мається на увазі вермішель, варена в молоці з цукром, що подається з маслом.
крім стандартного, є інший підхід до варіння молочної вермішелі — спочатку розварити її у воді, а потім додати молоко за смаком і прокип'ятити пару хвилин.
після варіння молочна вермішель буквально за кілька хвилин розбухає, тому відразу після варіння її з'їдають, не залишаючи на потім.