Як варити їжачки
  продукти
 Фарш — 300 грам
 Рис — 120 грам або ½ від звичайної 300 мл гуртки
 Лук — 1 середня
 морква — 1 середня
 яйця — 1 штука
 Томатна паста — 4 столових ложки
 сіль, перець за смаком
- поставити варитися рис на слабкий вогонь, заливши його 1ой кухлем води і накривши кришкою. Варити 10 хвилин після закипання.
 - очистити овочі від шкірки і промити під проточною водою.
 - Половину цибулини нарізати соломкою, а морква нашаткувати за допомогою терки.
 - пасерувати овочі в невеликій кількості масла, поки овочі не почнуть золотитися.
 - додати до овочів томатну пасту, перемішати і обсмажувати ще кілька хвилин, поки томатна паста не змінить колір.
 - після 10 хвилин варіння відкинути рис на сито і трошки промити під прохолодною водою.
 - другу половину цибулини нарізати дрібними кубиками.
 - в одну миску викласти рис, цибулю, фарш. Додати до них сіль і перець за смаком і гарненько вимішати.
 - підігріти в чайнику воду, вилити в каструлю і довести до кипіння.
 - відокремлювати від отриманої маси невеликі шматочки, сформувати акуратні кульки і опускати в киплячу воду.
 - після того, як викладіть перший шар їжачків, почекайте поки вони стануть сірими, а потім викладайте наступний шар.
 - Коли весь фарш сірими їжачками буде кипіти в каструлі, додавайте в бульйон зажарку і варіть ще 10-15 хвилин.
 
Фкуснофакти
цей варіант приготування їжачків відрізняється дієтичністю, і швидкістю приготування. Класичні їжачки формуються великими тефтелями і гасяться в невеликій кількості соусу поперемінно на різних бочках.
Рис для варіння їжачків потрібно використовувати кругло і среднезерний. Рис цих сортів містить більше крохмалю і краще склеїть фарш під час варіння — тому промивати його перед варінням можна всього 1-2 рази, а не 6-7, як для варіння гарніру.


