⏰ як варити їжачки з фаршу і рису і скільки за часом

Як варити їжачки?

30:00
Готувати їжачки близько 1 години.

Як варити їжачки

продукти
Фарш — 300 грам
Рис — 120 грам або ½ від звичайної 300 мл гуртки
Лук — 1 середня
морква — 1 середня
яйця — 1 штука
Томатна паста — 4 столових ложки
сіль, перець за смаком

  • поставити варитися рис на слабкий вогонь, заливши його 1ой кухлем води і накривши кришкою. Варити 10 хвилин після закипання.
  • очистити овочі від шкірки і промити під проточною водою.
  • Половину цибулини нарізати соломкою, а морква нашаткувати за допомогою терки.
  • пасерувати овочі в невеликій кількості масла, поки овочі не почнуть золотитися.
  • додати до овочів томатну пасту, перемішати і обсмажувати ще кілька хвилин, поки томатна паста не змінить колір.
  • після 10 хвилин варіння відкинути рис на сито і трошки промити під прохолодною водою.
  • другу половину цибулини нарізати дрібними кубиками.
  • в одну миску викласти рис, цибулю, фарш. Додати до них сіль і перець за смаком і гарненько вимішати.
  • підігріти в чайнику воду, вилити в каструлю і довести до кипіння.
  • відокремлювати від отриманої маси невеликі шматочки, сформувати акуратні кульки і опускати в киплячу воду.
  • після того, як викладіть перший шар їжачків, почекайте поки вони стануть сірими, а потім викладайте наступний шар.
  • Коли весь фарш сірими їжачками буде кипіти в каструлі, додавайте в бульйон зажарку і варіть ще 10-15 хвилин.

Фкуснофакти

цей варіант приготування їжачків відрізняється дієтичністю, і швидкістю приготування. Класичні їжачки формуються великими тефтелями і гасяться в невеликій кількості соусу поперемінно на різних бочках.

Рис для варіння їжачків потрібно використовувати кругло і среднезерний. Рис цих сортів містить більше крохмалю і краще склеїть фарш під час варіння — тому промивати його перед варінням можна всього 1-2 рази, а не 6-7, як для варіння гарніру.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?