Як варити цукор
продукти цукор-пісок — 300 грам (1,5 склянки) Молоко 1-3% — 100 мілілітрів (половина склянки) вершкове масло — 35 грам: 30 грам для варіння і 5 грам (1 чайна ложка) для змазування підготовка продуктів 1. У товстостінну каструлю всипати 300 грам цукру і 100 мілілітрів молока, добре перемішати. 2. Масло для змазування відміряти і залишити при кімнатній температурі розтоплюватися прямо на блюді, призначеному для цукру. Як варити молочний цукор 1. Поставити каструлю з молоком і цукром на середній вогонь і заважати. 2. Коли молочний цукор закипів, продовжити його варити 7 хвилин, постійно заважаючи його дерев'яною ложкою. 3. Поки кипить склад, він може сильно вирувати і пінитися – це природно, але потрібно постійно заважати. 4. По закінченню 25-30 хвилин склад загусне і придбає блідо-коричневий колір — це ознака готовності. 5. У підготовлену тарілку, змащену вершковим маслом, налити молочний цукор, розрівняти і залишити застигати. 6. Через 15-20 хвилин варений цукор затвердіє, його потрібно вийняти з ємності. Для цього потрібно буде тарілку накрити обробною дошкою і акуратно перевернути. Так як стінки тарілки були змащені вершковим маслом, затверділий молочний цукор легко відокремиться і залишиться на дошці. 7. Розламати цукор руками на невеликі шматочки. Якщо шар цукру досить товстий, можна розрізати його ножем, коли він ще не до кінця затвердіє.
Фкуснофакти
— При варінні в цукор можна додати терту цедру апельсина, подрібнений фундук, насіння, сухофрукти (курага, родзинки). Важливо, щоб добавки було не надто багато, інакше варений цукор буде розсипатися. Готовий цукор можна прикрасити рубаними горіхами або тертим шоколадом. — зручно використовувати при варінні дерев'яну лопатку: вона менш галаслива, не залишить слідів і їй легше знімати шари цукру з дна каструлі, щоб не дати йому пригоріти. — каструля повинна бути глибокою і з товстим дном, щоб цукор не підгорає під час варіння. — Стандартні пропорції для варіння цукру: на 1 склянку цукру 1/5 склянки молока. — замість молока можна використовувати рідку сметану або вершки. — варити цукор необхідно на дуже маленькому вогні і постійно помішувати, щоб цукор не пригорів. — тарілку для цукру необхідно змастити вершковим маслом, щоб цукор можна було легко відокремити від тарілки. — замість тарілки можна використовувати форми для льоду або випічки, креманки, Підноси, чайні чашки. Оскільки цукор дуже швидко застигає і потім його проблематично ламати, рекомендується намагатися розливати цукор тонким шаром. — Якщо немає вершкового масла, можна варити цукор без нього, орієнтуючись на ті ж ознаки готовності. Тарілку при цьому можна змастити олією.