⏰ як варити менудо - прості поради і правила варіння мексиканського супу менудо

Скільки варити суп менудо?

10:00
Суп менудо варити 4-7 годин.

Як варити суп менудо

продукти
свинячі ноги (або яловичі) — 2,5 кілограма
яловича тельбуха — 1,5 кілограма
ріпчаста цибуля — 2 голови
часник — 3 зубці
кінза — пучок
чорний перець — 10 горошин
лавровий лист — 2 штуки
насіння кмину — чайна ложка
кмин мелений — пів чайної ложки
Орегано — 3 чайної ложки
сушений червоний перець — 4 штуки
сушений перець чилі Guaillo — 100 грам
сіль — 2 столові ложки
білий оцет — 4 столові ложки
кукурудзяна олія — столова ложка
кукурудзяні зерна хоміні (консервовані або заморожені) — 600 грам
цукор — 2 столові ложки
Лайм — 2 штуки

Як варити менудо
1. Свинячі ноги помити в прохолодній воді.
2. Налити в каструлю 3 літри води, покласти свинячі ноги, помістити на сильний вогонь, після закипання варити 5 хвилин.
3. Злити воду з каструлі, ноги ще раз помити в теплій воді.
4. Одну голову ріпчастої цибулі почистити, розрізати на 4 однакових частини.
5. Кінзу вимити, відокремити листя від стебел.
6. Налити в каструлю 3 літри свіжої холодної води, покласти свинячі ноги, нарізану цибулю, зубець часнику, стебла кінзи, чорний перець, лавровий лист, насіння кмину, 2 чайної ложки орегано, цілісний червоний перець, сіль, 2 столові ложки оцту.
7. Помістити каструлю зі свинячими ногами на середній вогонь, дочекатися закипання, варити 3 години.
8. Помити в прохолодній воді тельбуху.
9. В окрему каструлю налити 2 літри води, покласти тельбуху, помістити на середній вогонь, після закипання варити годину.
10. Процідити бульйон.
11. Лук з бульйону протерти через сито.
12. Свинячі ноги остудити, відокремити м'ясо від кісток.
13. Варену тельбуху нарізати на шматочки товщиною приблизно 1,5 сантиметра.
14. Перець Guaillo почистити від насіння, видалити плодоніжки.
15. Викласти перець на деко, скропити кукурудзяною олією, помістити в розігріту духову піч, запікати 5 хвилин при температурі 170 градусів.
16. Запечений перець перекласти в чашку, залити гарячою водою, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
17. Вимочений перець покласти в блендер, додати столову ложку бульйону, перемолоти в пастоподібну масу.
18. Два зубці часнику почистити, розчавити в чеснокодавилке.
19. У бульйон додати м'ясо зі свинячих ніг, протерту цибулю, тельбуху, перцеву пасту, зерна хоміні, 2 столові ложки оцту, цукор, роздавлений часник, чайну ложку орегано, мелений кмин.
20. Перелити бульйон в каструлю, помістити на конфорку на сильний вогонь, дочекатися закипання, варити годину.
21. Подрібнити листя кінзи, лайм помити і нарізувати на дольки, подати до супу окремо.

Фкуснофакти

— Менудо — традиційне мексиканське блюдо, його подають у всіх ресторанах країни. За популярністю серед мексиканців цей суп можна порівняти з окрошкою в Україні.

— на початку XX століття Мексиканські сім'ї готували менудо на Різдво і дні народження. У процесі готування брала участь вся сім'я.

— Менудо вважають хорошим засобом від похмілля, тому він особливо популярний в новорічний ранок.

— з латині назва супу має багато перекладів: простонародний, рубець, тельбуха, маленький, тонкий, даремний, обмін грошей.

— Обов'язкові інгредієнти менудо: яловича тельбуха, яловичі або свинячі ноги і сухожилля, паста Чилі.

— Менудо зазвичай подають з нарізаними зеленою цибулею і кінзою, розчавленим майораном, лаймом, вприкуску зі свіжим коржем.

— Хоміні — це кукурудзяні зерна, очищені від оболонки і оброблені в розведеному розчині лугу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?