⏰ як варити м'ясо кабана-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити кабана?

00:00
М'ясо промити, опустити в 2% розчин оцтової кислоти і замочити на 2-4 години в залежності від розміру шматка. Якщо шматки кабана містять великі прошарку волокнистої сполучної тканини-то таке м'ясо потрібно опускати в холодну воду, доводити до кипіння і варити 2-2,5 години. Якщо в прошарках шматків мало жиру-м'ясо запускати вже в киплячу воду і варити на слабкому вогні 3-3,5 години.

Як варити кабана

продукти
М'ясо молодого кабана (без кісток) — 1 кілограм
морква — 1 велика
Лук — 2 великих голови
корінь селери — 50 грам
корінь петрушки — 50 грам
лимонний сік — від половинки лимона
Чорний і запашний перець — 12 горошин
лавровий лист — 1-2 листочка
сіль — за смаком

Як приготувати м'ясо кабана
1. Промити 1 кілограм кабанятини, видалити плівки і покласти шматок в каструлю.
2. Морква, цибуля і коріння Очистити, відрізати від кожного коренеплоду по 50 грам і додати до м'яса. Влити в каструлю гарячої води на 2/3 висоти.
3. Додати свіжовичавленого лимонного соку, по шість горошин чорного і запашного перців, лаврушку і сіль.
4. Всі інгредієнти добре перемішати і поставити на вогонь.
5. Вміст каструлі довести до кипіння і варити близько 2,5 годин під закритою кришкою. Ступінь проварювання кабанятини можна определіть за допомогою ножа. Якщо м'ясо готове, ніж вільно входить в шматок, а з місця проколу випливає безбарвна рідина.
6. Відварну кабанятину нарізати стейками і відразу ж, поки гаряча, подавати на стіл.

Як варити окіст кабана

продукти
окіст кабана — 1 кілограм
морква — 1 штука
цибуля ріпчаста — 1 штука
оцет 9% — 2 столових ложки
чебрець (чебрець) — 2 гілки
перець чорний — 7 горошин
лавровий лист — 1 штука
сіль — 1 столова ложка

Як приготувати окіст кабана
1. Кілограм окосту промити, зрізати гострим ножем плівки і ще раз грунтовно промити, потім замочити.
2. Відокремити м'ясний шматок від кісток, присолити, згорнути в трубочку і зв'язати міцною ниткою.
3. Влити в каструлю воду і опустити туди згорток окосту.
4. Цибулину і моркву середніх розмірів почистити і покласти в каструлю з м'ясом кабана. Додати 7 горошин чорного перцю, лаврушку, 2 гілки чебрецю, 2 столових ложки 9%-ного оцту і ще посолити.
5. Поставити каструлю на середній вогонь і варити 2,5-3 години.
6. Розрізати окіст на шматки і подавати на стіл з тушкованим хріном, соусом з ягід шипшини або сумішшю майонезу і гірчиці.

Фкуснофакти

— М'ясо старих кабанів , особливо в період гону (листопад-грудень), має непрятний запах. Щоб його видалити, рекомендується вимочувати шматки в слабкому оцтовому розчині (2%) близько 3 годин. М'ясо молодих кабанів не в період гону і самок не потребує такої обробки.

Щетину на шкурі можна видалити декількома способами — за допомогою ошпарювання, висмикування і очищення. Також можна вдатися до методу обпалювання, але після цієї процедури тушку потрібно добре промити.

— для варіння краще вибирати задні окосту . У кулінарії їх вважають найціннішими частинами. Для приготування перших страв також використовують шию і верхню середню частину передніх кінцівок.

— М'ясо кабана вважається дієтичним — у 100 грамах міститься всього 122 кілокалорії.

— Корейку кабана без кістки можна придбати за ціною 600 грн. вирізка буде коштувати дорожче — від 750 грн., дані в Києві на червень 2017 р

— М'ясо кабана цінують за високу зміст фосфору і антиоксидантів. Фосфор робить благотворний вплив на кістки і суглоби, а антиоксиданти відповідають за рівень цукру в крові і уповільнюють процес старіння.

як варити кабана з чорносливом

продукти
М'ясо кабана (з лопатки) — 1,5 кілограма
морква (сира) — 1 штука
томати (середнього розміру) — 3 штуки
Лук — 500 грам (4 великі цибулини)
чорнослив — 10 штук
Томатна паста — 1 чайна ложка
Паста каррі (не сильно гостра) — 1 столова ложка
Коріандр — 1 щіпка
лавровий лист — 1 штука
перець горошком (суміш червоного, зеленого, чорного і білого) — 1/4 чайної ложки
Розмарин — 1 щіпка
оливкова олія — 2 столові ложки
сіль — за смаком

підготовка продуктів
1. Перед приготуванням м'ясо кабана замаринувати з вечора, для цього промити м'ясо і порізати на шматочки.
2. Три великі цибулини очистити від лушпиння і порізати на великі шматки.
3. Одну морквину очистити, нарізати дрібними шматочками, з'єднати з м'ясом і цибулею в глибокій ємності.
4. Додати в маринад чверть чайної ложки суміші перців, щіпку розмарину і коріандру, дати настоятися протягом ночі.

як варити м'ясо кабана в каструлі
1. Одну велику цибулину очистити і дрібно настругати, потомить 3 хвилини в сотейнику разом з 2 ложками оливкової олії.
2. Промаринувалося м'ясо викласти в каструлю або глибокий сотейник, додати обсмажену цибулю і томити на мінімальному вогні 30 хвилин.
3. Три середніх томата промити, обдати окропом, зняти шкірку, натерти з використанням терки і викласти в каструлю до м'яса.
4. У підготовлюване м'ясо додати чайну ложку томатної пасти, столову ложку пасти каррі, залити маринадом і варити ще 1,5 години.
5. У каструлю покласти лавровий лист і промитий чорнослив, тушкувати близько 20 хвилин до м'якості м'яса. 6. Готову кабанятину викласти в тарілку і залити соусом, що залишився від гасіння.

як варити м'ясо кабана в мультиварці
1. Чашу мультиварки змастити оливковою олією, помістити в неї одну дрібно нарізану цибулину великого розміру і готувати на режимі «жарка» 3 хвилини.
2. Викласти до цибулі замариноване м'ясо, виставити режим « гасіння» на 30 хвилин.
3. Додати натерту м'якоть трьох томатів, пасту (каррі і томатну) і маринад від м'яса. Гасити протягом 90 хвилин.
4. Промитий чорнослив помістити в мультиварку до м'яса, додати лаврушку і готувати ще 15 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?