⏰ простий рецепт супу з овочами і куркою - скільки варити і як варити швидше

Скільки варити суп з кабачками і куркою?

10:00
40 хвилин.

Як варити суп з кабачками і куркою

продукти для супу з кабачками і куркою
Кабачок — 1 середнього розміру
куряче стегно — 2 штуки
картопля — 4 штуки
вермішель — 3 столові ложки
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
болгарський перець — 2 штуки
Петрушка — половина пучка
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль і чорний мелений перець — за смаком

як зварити суп з кабачками і куркою
курячі стегна розморозити, якщо заморожені; помити і обсушити. Налити у велику каструлю 3 літри води, поставити каструлю на вогонь, посолити воду і довести до кипіння. Викласти в воду курячі стегна, варити протягом 20 хвилин на тихому вогні, прикривши кришкою. Потім викласти курку з бульйону; їстівні частини порізати і повернути в бульйон, неїстівні видалити.
ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, моркву помити, почистити і натерти на дрібній тертці. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і смажити його протягом 5 хвилин на великому вогні, помішуючи. Додати моркву і смажити ще 5 хвилин. Потім додати овочеву зажарку в бульйон.
картоплю очистити і порізати кубиками 1 сантиметр, викласти в каструлю з супом.
солодкий перець помити, видалити плодоніжки і насіння, і дрібно нарубати, потім додати в каструлю, варити 3 хвилини. Кабачки помити, почистити і натерти на дрібній тертці, викласти в суп, варити ще 3 хвилини.
всипати в каструлю вермішель, варити ще 3 хвилини. Розлити суп по тарілках, подавати з дрібно нарубаної петрушкою і свіжим хлібом.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Як варити суп з кабачками, томатами і куркою

продукти
куряче філе — 2 штуки
Кабачок — 1 штука
селера кореневої-половина
помідори — 3 штуки
локшина — 100 грам
ріпчаста цибуля — 1 штука
морква — 1 штука
часник — 3 зубці
сіль — 2 чайні ложки
перець чорний мелений — половина чайної ложки
базилік сухий — 1 чайна ложка
Зелень кропу — 1 пучок
масло вершкове — 50 грам
Вода — 1,5 літра

приготування супу з кабачками і куркою
1. Нарізати кубиками 2 філе курячої грудки.
2. Нарізати кубиками 1 кабачок. Якщо це цукіні, шкіру не знімати.
3. Половину кореня селери очистити від шкіри і нарізати кубиками.
4. Помідори очистити від шкіри (на одну хвилину помістити в киплячу воду, а потім відразу опустити в холодну воду), розім'яти помідори виделкою.
5. Нарізати кружальцями 1 морква.
6. Дрібно нарізати 1 цибулину, 3 зубці часнику, 1 пучок кропу.
7. У сковорідку покласти 50 грам вершкового масла і поставити на маленький вогонь.
8. У прогріте масло висипати цибулю і моркву, обсмажити на маленькому вогні 3 хвилини.
9. Додати в сковорідку розім'яті помідори і дрібно нарізаний часник, все перемішати, прогріти 2 хвилини.
10. У каструлю налити 1,5 літра води, покласти шматочки курячої грудки, поставити каструлю на середній вогонь і довести воду до кипіння.
11. Зняти піну, зменшити вогонь і варити 2 хвилини.
12. Додати в каструлю кубики кабачка, селери і локшину, варити 5 хвилин.
13. Додати вміст сковорідки (цибуля, морква, помідори, часник), всипати 2 чайні ложки солі і 1 чайну ложку сухого базиліка, варити 5 хвилин.

дати супу з куркою і кабачками постояти 15 хвилин, потім подавати до столу. У кожну тарілку додати зелень кропу і мелений чорний перець.

Фкуснофакти

— кореневої селера можна замінити болгарським перцем.

— калорійність супу близько 100 ккал/100 грам.

— середня вартість продуктів (на липень 2019 року в Києві) для приготування супу з кабачками і куркою — від 140 грн., в літній сезон зазвичай дешевше.

— зберігати овочеві супи з куркою в холодильнику до 3 днів, перед подачею розігріти.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?