Як приготувати галушки
продукти для галушок
борошно — 150 грам
Вода — 50 мілілітрів
Масло вершкове — невеликий кубик 25 грам
яйця — 1 штука
сіль — за смаком (пара пучок)
Як приготувати галушки
Воду посолити і розігріти до кімнатної температури. Масло розтопити. Курячі яйця розбити в миску і збити до пінистості. Влити воду, добре перемішати, додати масло і ще раз перемішати.
додавати в суміш борошно по трохи, ретельно вимішуючи. Коли тісто для галушок не залишить грудочок, викласти тісто в миску, накрити і прибрати в холодильник на 15 хвилин.
посипати дошку борошном, розкачати на ній тісто товщиною в половину сантиметра. Пласт розрізати на квадратики або прямокутники. Потім залишити галушки трохи підсохнути.
Галушки на манці
продукти для галушок на манці
сир — 250 грам
куряче яйце — 1 штука
Манка — 10 столових ложок
борошно — 2 столові ложки
вершкове масло — кубик 50 грам
цукор — 3 столові ложки
Як приготувати галушки на манці
вершкове масло розтопити, влити в миску, розчинити в олії цукор. Додати подрібнений руками сир, яйце і ретельно вимісити. Поступово додавати манку, поки тісто не стане консистенцією сметани. Накрити тісто і прибрати в холодильник на 1 годину.
коли тісто настоїться, обробну дошку рясно присипати борошном, викласти тісто, розкачати до товщини в половину сантиметра і розрізати кубиками або ромбиками. Варити галушки на манці 5 хвилин.