Як варити суп з сосисками
продукти
Сосиски (можна копчені) — 6 штук
морква — 1 штука
картопля — 5 бульб
плавлений сирок — 3 штуки по 90 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
вершкове масло — 30 грам
кріп — пучок
Петрушка — пучок
чорний перець — за смаком
сіль — пів чайної ложки
як варити суп з сосисками
1. Картоплю вимити, почистити, нарізати брусочками товщиною 5 міліметрів, довжиною — 3 сантиметри.
2. Влити 2,5 літра води в каструлю, помістити на середній вогонь, дати закипіти.
3. Покласти в закипілу воду картоплю, після закипання зняти піну.
4. Плавлений сир нарізати смужками товщиною і шириною 1 сантиметр.
5. Покласти в каструлю з картоплею нарізаний сир, періодично заважати, поки сир не розтопиться у воді.
6. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
7. Моркву почистити, крупно натерти або нарізати соломкою товщиною 5 міліметрів, довжиною — 3 сантиметри.
8. Покласти вершкове масло в сковорідку, помістити на конфорку, розтопити на середньому вогні.
9. Смажити на сковорідці з вершковим маслом цибулю 3 хвилини, додати моркву, смажити 5 хвилин.
10. Сосиски почистити від плівки, нарізати на гуртки товщиною 1 сантиметр.
11. Покласти в сковорідку з овочами нарізані сосиски, перемішати, смажити 5 хвилин на середньому вогні.
12. Додати зажарку з овочів і сосисок в каструлю з сиром, після закипання готувати на тихому вогні 5 хвилин.
13. Кріп і петрушку вимити, подрібнити.
14. На суп, розлитий по тарілках, посипати нарізану зелень.
італійський суп з сосисками
продукти
Сосиски — 450 грам
оливкова олія — 50 мілілітрів
часник — 2 зубці
ріпчаста цибуля — 2 голови
курячий бульйон — 900 грам
консервовані помідори — 800 грам
Консервована квасоля — 225 грам
макарони — 150 грам
Як варити італійський суп з сосисками
1. Сосиски почистити від плівки, нарізати на кружечки товщиною сантиметр.
2. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками, часник почистити і дрібно нарубати.
3. У каструлю з антипригарним покриттям або в глибокий сотейник налити олію, помістити на середній вогонь, розігріти до появи бульбашок.
4. Смажити сосиски 3-5 хвилин до утворення скоринки, вийняти з каструлі і покласти в миску.
5. У цю ж каструлю покласти нарізану цибулю, смажити 5 хвилин.
6. Додати до цибулі нарізаний часник, смажити 1 хвилину.
7. Покласти до смажених овочів консервовані помідори разом з соком, розім'яти дерев'яною ложкою або ступою, тушкувати 5 хвилин.
8. Влити в каструлю з овочами курячий бульйон, дочекатися закипання, варити при закритій кришці на середньому вогні 20 хвилин.
9. Налити 1,5 літра води в окрему каструлю, помістити на сильний вогонь, дати закипіти.
10. Покласти в каструлю з закипілої водою макарони, тримати 7-10 хвилин на середньому вогні.
11. Готові макарони перекинути в друшляк, дати воді стекти.
12. З банки з квасолею злити розсіл, квасолю промити в прохолодній воді.
13. Покласти в каструлю з бульйоном варені макарони, смажені сосиски і квасоля, дочекатися закипання, зняти з конфорки.