Як варити суп з кропиви
продукти
кропива молода — 200 грам
картопля — 4 штуки
морква — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
М'ясний бульйон
— півлітра
кріп і петрушка — по половині пучка
сіль і перець — за смаком
Рецепт
1. Кропиву вимити, викласти в каструлю. Залити окропом і варити протягом
10 хвилин
після закипання.
2. Викласти варену кропиву на друшляк, остудити і трохи віджати; потім кропиву тонко нарізати.
3. Картоплю помити, почистити і нарізувати кубиками.
4. Моркву почистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
5. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Зелень помити і порубати.
6. Нагріти сковорідку, налити олію, викласти подрібнену ріпчасту цибулю і терту моркву, обсмажувати
10 хвилин
, помішуючи. Перед закінченням обсмажування посолити і поперчити.
7. М'ясний бульйон влити в каструлю, довести до кипіння.
8. Після закипання викласти в бульйон картоплю, цибулю, моркву і варити
15 хвилин
.
9. Додати кропиву, сіль, перець і перемішати. Варити ще
7 хвилин
.
Фкуснофакти
як подавати кропив'яний суп
Кропив'яний суп слід подавати з вареними яйцями (
курячими
або
перепелиними
), зеленню і сметаною.
як урізноманітнити суп з кропиви
Кропив'яний суп можна зварити, замінивши частину кропиви щавлем — в цьому випадку, щавель можна додати за 5 хвилин до закінчення приготування. Також при подачі кропив'яний суп можна посипати тонко нарізаними копченостями. Яйця можна влити прямо в супову каструлю за 5 хвилин до закінчення приготування.
скільки готувати кропив'яний суп
Всього на приготування кропив'яного супу йде 1 годину. Якщо м'ясний бульйон теж необхідно зварити — на його варіння піде ще годину-дві.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!