Як варити кукурудзяну кашу на молоці
Продукти
Кукурудзяна крупа — 1 стакан
Молоко — 3 склянки
цукор — 2 столові ложки
сіль — половина чайної ложки
Масло вершкове — 50 грам
як варити кукурудзяну кашу на молоці
1. У каструлю налити 3 склянки молока, поставити на середній вогонь, довести молоко до кипіння.
2. Помішуючи, всипати 1 склянку кукурудзяної крупи. Зазвичай подрібнену кукурудзяну крупу не миють, але якщо є видимі забруднення, вимити крупу в мисці, заливаючи 3-4 рази водою.
3. Додати 2 столові ложки цукру і половину чайну ложки солі, перемішати.
4. Каструлю нещільно накрити кришкою, варити кашу на дуже маленькому вогні 30 хвилин, часто помішуючи.
5. Каструлю закутати в рушник і дати каші постояти 30 хвилин.
6. У сковорідку покласти 50 грам вершкового масла і прогріти на маленькому вогні до появи характерного запаху топленого масла.
подавати кашу, поливаючи топленим вершковим маслом.
Як варити мамалигу
продукти для приготування мамалиги
Полента — 100 грам
Свинина — 200 грам
яйця — 2 штуки
Вода — 300 міліграм
сіль, перець — за смаком
Бринза / Фета — 1 столова ложка
Масло вершкове — 2 столові ложки
Як варити мамалигу
1. Свинину порізати кубиками стороною 2 сантиметри.
2. Цибулю почистити і порізати півкільцями.
3. У каструлю налити півлітра води, поставити на вогонь, дочекатися, поки закипить.
4. У каструлю з скипіла водою додати м'ясо, варити
20
хвилин.
5. Обсмажити півкільця цибулі на рослинній олії з додаванням столової ложки вершкового до золотистого кольору.
6. В іншій каструлі з 300 мілілітрів (стакан) води зварити поленту.
7. М'ясо шумівкою перекласти в сковорідку до цибулі.
8. Поступово додати свинячий бульйон до м'яса і цибулі.
9. Окремо на вершковому маслі обсмажити яйця
10. Подати мамалигу, розклавши м'ясо, смажені яйця, бринзу і зварену поленту по різних тарілках.
щоб Мамалига вийшла правильно, дотримуйтесь пропорції води і поленти: 1:3. Поленту, на відміну від багатьох каш, можна вживати і в холодному, і в гарячому вигляді.
Фкуснофакти про поленту
Полента — це борошно з кукурудзяної крупи , яка вариться з водою до щільного стану.
вартість поленти в Києві — 50 грн./півкіло (ціна в Києві на Червень 2020 року).
калорійність поленти — 306 ккал/100 грам.
при приготуванні поленти додають гриби, сир Моцарелла, овочі (помідори, картопля, гарбуз), креветки. Також можна зварити кукурудзяну поленту на молоці і подати її з варенням або гарячим шоколадом.
приправи для поленти — базилік, орегано, чорний і білий мелений перець.
подають поленту зі сметаною, аджикою , соусом муждей.
варять поленту в мідному котлі, товстостінній каструлі або казанку.
Поленту, на відміну від багатьох каш, можна вживати і в холодному, і в гарячому вигляді.
Полента дуже корисна для здоров'я — підтримує оновлення клітин, попереджає Онкологічні захворювання, благотворно впливає на травні процеси. У дієтах полента замінює собою хліб.
як варити кукурудзяну кашу на воді
продукти
Кукурудзяна крупа — 1 стакан
Вода — 2,5 склянки
сіль — 1 чайна ложка
цукор — чайна ложка
як варити кукурудзяну кашу на воді
1. У каструлю з товстим (або подвійним) дном налити 2,5 склянки води, поставити на середній вогонь, довести воду до кипіння.
2. Засипати 1 стакан кукурудзяної крупи, по 1 чайній ложці цукру і солі, знову довести вміст каструлі до кипіння, постійно помішуючи.
3. Зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою, варити 30 хвилин. Кукурудзяна каша легко пригорає, тому її потрібно часто заважати.
4. Готову кукурудзяну кашу укутати рушником і дати постояти 30 хвилин.
5. Зварену на воді кукурудзяну кашу приправити вершковим маслом.
Фкуснофакти
— кукурудзяна каша підійде як гарнір до м'ясних страв.
— Каша з кукурудзяної крупи добре поєднується з розсольними сирами — сулугуні, бринзу або фету нарізати кубиками і додати в готову кашу.
при приготуванні поленти додають гриби, овочі (помідори, картопля, гарбуз), креветки. Також можна подати її з варенням або гарячим шоколадом.