як варити фунчозу
знадобляться — фунчоза, вода, сіль Фунчозу викласти в каструлю — для 1 порції гарніру буде досить 1 гнізда (приблизно 50 грам). 2. Окремо закип'ятити чайник води. 3. Залити крутим окропом фунчозу, накрити кришкою. 4. Залишити на 3 хвилини, потім злити воду через друшляк, промити фунчозу під холодною водою і дочекатися стікання води.
Як варити фунчозу перед смаженням
. Фунчозу викласти в каструлю. 2. Залити окропом, тримати на середньому вогні 2 хвилини. 3. Промити фунчозу, потім обсмажити з іншими продуктами на сковороді 3 хвилини.
Фкуснофакти
Фунчоза — це локшина з крохмалю і бобів. Фунчоза прішлал до нас з країн Азії. Виробляється з крохмалю бобів (в оригіналі — бобів мунг, гороху, в дешевих варіаціях — картоплі або кукурудзи), а не з борошна, тому не відноситься до макаронів. Фунчозу можна сплутати зі схожою на вигляд рисовою локшиною. Відмінність в тому, що рисову локшину готують з рису. Вкрай важливо не переварити (перетримати в окропі) фунчозу, оскільки після варіння вона не припиняє вбирати себе воду і стає желеподібної. Оскільки фунчоза готується швидко, просто пробуйте її кожну хвилину на готовність. За свою прозорість фунчозу називають скляною локшиною. Після того, як фунчоза звариться, вона зберігає прозорість. В якості самостійного блюда фунчозу не подають, в силу відсутності у неї яскраво вираженого смаку. Зате завдяки здатності запозичувати смак овочів, соусів і м'яса, фунчоза з успіхом використовується салатах в і гарячих других стравах. Варена фунчоза не піддається зберіганню, її важливо вжити протягом пари годин. Суха скляна локшина зберігається до 3 років. Калорійність фунчози з бобів мунг — 77 ккал / 100 грам. Вартість фунчози в магазинах Києва — від 75 грн./250 грам (в середньому в Києві на липень 2020 року).