Як варити томатний суп
продукти для томатного супу
помідори — 6 великих томатів
ріпчаста цибуля — 2 голови
часник — 3 великих зубці
картопля — 5 великих
кріп — кілька гілочок
М'ясний бульйон (можна замінити овочевим) — 2 склянки
чорний мелений перець — 1 чайна ложка
сіль — 2 чайних ложки з гіркою
рослинна олія — 2 столових ложки
обробка продуктів для томатного супу
1. Картоплю помити і почистити, порізати кубиками стороною 3 сантиметри.
2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарубати.
3. Помідори викласти в свіжий окріп на 2 хвилини, надрізати, очистити від шкірки, видалити плодоніжки.
4. Часник очистити від лушпиння і дрібно нарубати (або пропустити через прес).
5. Кріп помити, обсушити і дрібно нарубати.
6. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і смажити його 7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
Як варити томатний суп
1. М'ясний бульйон влити в каструлю і поставити на вогонь.
2. Викласти в бульйон картоплю, варити 10 хвилин після закипання.
3. Викласти помідори і обсмажену цибулю, варити ще 10 хвилин.
4. Викласти в суп подрібнений часник, кріп, чорний перець і сіль.
5. Перемішати суп, варити ще 2 хвилини.
Як варити томатний суп в мультиварці
1. Влити бульйон в ємність мультиварки, мультиварку налаштувати на режим « гасіння».
2. Викласти в мультиварку картоплю, варити 10 хвилин після закипання.
3. Викласти томати, обсмажену цибулю, варити ще 10 хвилин.
4. Викласти часник, зелень, спеції і сіль, перемішати і тримати мультиварку включеною ще 2 хвилини.
Фкуснофакти
— томатний суп відмінно йде, якщо подати до нього відварені морепродукти: мідії, креветки, восьминоги.
— особливу пікантність томатний суп придбає, якщо влити за 3 хвилини до закінчення варіння вершки — можна повністю або частково замінити вершками бульйон.
— томатний суп можна оригінально подати, посипавши його грінками або тертим твердим сиром.
— Зелень для томатного супу — базилік і кінза.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
томатний суп-пюре
продукти
помідори — 1,5 кілограма
ріпчаста цибуля — 2 голови
часник — 5 зубців
рослинна (в ідеалі, оливкова) олія — 4 столових ложки
базилік — половина пучка (15 грам)
кінза — половина пучка (15 грам)
чебрець — 3 грами
Розмарин — чверть столової ложки
Майоран — половина чайної ложки
перець чилі — 1/2 чайної ложки
мелена паприка — 1 чайна ложка
сіль — 1 столова ложка
бульйон м'ясний або пташиний — 1 стакан
як приготувати суп-пюре з помідорів
1. Помідори надрізати, щедро обдати окропом і зняти з них шкірку, видалити плодоніжки, нарізати кубиками.
2. Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити.
3. Часник звільнити від лушпиння і розім'яти в кашку.
4. У каструлю налити оливкову олію, поставити каструлю на вогонь.
5. Коли дно каструлі нагріється, викласти в каструлю цибулю і обсмажувати його протягом 7 хвилин.
6. Викласти в каструлю томати, тушкувати 7 хвилин.
7. Поки гасяться томати, зелень вимити й обсушити, у вигляді пучків додати до томатів.
8. Варити суп 10 хвилин, потім видалити з нього зелень.
9. Додати в суп приправи і сіль, варити 5 хвилин.
10. Блендером подрібнити суп, перетворюючи його в пюре.
11. Бульйон процідити і влити в каструлю.
12. Ретельно перемішати суп.