Як варити манти
продукти
Фарш свинячо-яловичий — 1 кілограм
Лук — 2 голови
борошно — 500 грам
Яйце куряче — 1 штука
Вода — півсклянки
сіль, перець — по половині чайної ложки
Як приготувати манти
приготувати тісто для мантів
1. У миску всипати борошно, додати півсклянки кип'яченої води кімнатної температури, сіль, розбити в миску сире куряче яйце. Перемішати продукти і замісити тісто — таке, щоб не прилипало до рук. Готове тісто скачати в кулю, накрити або прибрати в пакет і залишити при кімнатній температурі на півгодини.
2. Робочу поверхню посипати борошном. Розкачати за допомогою качалки тісто таким чином, щоб товщина його становила пару міліметрів. Час, що залишився тісто зліпити і знову розкачати.
3. Розрізати тісто на квадрати стороною 10 сантиметрів.
приготувати начинку для мантів
1. Почистити і дрібно порізати цибулю.
2. Додати цибулю до фаршу, посолити і приправити, добре перемішати.
сформувати манти
1. Викласти на кожен квадрат тесту по столовій ложці фаршу.
2. Зліпити манти, закрутивши краєчки тесту.
зварити манти в мантоварке
1. Викласти манти на кола мантоварки, змащені вершковим маслом.
2. На дно мантоварки налити воду (1 літр). 3. Варити манти півгодини під закритою кришкою.
готові манти зберігати в закритій ємності в холодильнику не більше 5 днів, або в морозилці.
подавати манти з рубаною зеленню і сметаною, маринованими овочами і соліннями.
соуси до мантам — аджика , чортівня , кизиловий соус , ткемалі .
як варити манти без мантоварки
як варити манти на сковорідці
манти можна варити в сковорідці, для цього необхідно налити в неї масла, води на 1 сантиметр.
як варити манти в друшляку
у каструлю налити води і поставити на вогонь. Друшляк змастити маслом, викласти манти; покласти зверху на каструльку, варити 30 хвилин.
як варити манти в пароварці
викласти манти в пароварку, варити 40-45 хвилин.
як варити манти в каструлі
якщо всі перераховані способи вам не підходять — варіть манти в каструлі, як звичайні пельмені!
як варити манти в мультиварці
манти викласти в кошик для варіння на пару, попередньо змастивши її маслом. У каструлю мультиварки налити воду, зверху помістити кошик з мантами. Налаштувати мультиварку на режим «Варка на пару» і час — 50 хвилин. Коли вода закипить (через 10 хвилин) — почати підготовку і закінчити її через 40 хвилин.
Начинки до мантам
пісні начинки для мантів — півкіло нарізаної кубиками гарбуза, 150 грам маша, півкіло тертої картоплі, півкіло рубаного рибного філе, півкіло нашаткованої білокачанної капусти, півкіло відварених лісових грибів (дрібно порізаних).
соковитість мантів
якщо ви використовуєте жорсткий м'ясний фарш, то, щоб манти були соковитими, необхідно додати в фарш чверть склянки кип'яченої води.
манти і традиції
традиційно, при приготуванні мантів використовується баранячий фарш або дрібно нарізане філе баранини, тісто готується без додавання яйця.