⏰ як варити капусту брокколі і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити капусту брокколі?

15:00
Свіжу капусту брокколі варити 15 хвилин в невеликій кількості підсоленої води. Заморожену капусту брокколі варити 12 хвилин після закипання.

брокколі в пароварці варити 15 хвилин. Дитині на пюре варити брокколі в пароварці 25 хвилин.

як варити брокколі

знадобляться — брокколі, вода

1. Капусту брокколі очистити від листя і вимити.

2. Розділити капусту брокколі на суцвіття.

3. У каструлю налити воду, посолити, поставити на вогонь.
4. Коли вода закипить, викласти в неї брокколі.

5. Варити брокколі 15 хвилин, потім викласти з каструлі.

ваша капуста брокколі зварена!

качан брокколі можна варити і пюрировать, а також використовувати для варіння овочевих бульйонів і супів.

Фкуснофакти про брокколі

калорійність брокколі-28 ккал / 100 грам.

термін зберігання вареної брокколі — 3 дні в холодильнику.

приправи для брокколі — гостра гірчиця, чорний мелений перець, паприка, базилік, хмелі-сунелі, розмарин, чебрець.

Соус до капусти брокколі

продукти для соусу
вершкове масло — 100 грам
борошно — 2 столові ложки без гірки
відвар від брокколі — 200 мілілітрів
яєчні жовтки — 3 штуки
Зелень кропу — 4 гілочки
сіль — 1 чайна ложка
перець чорний мелений — за смаком

як приготувати вершковий соус до брокколі
кріп помити, обсушити і дрібно нарізувати. Розтопити в товстостінній каструлі або казанку вершкове масло. Додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Влити відвар від брокколі, додати кріп, сіль і перець. Варити соус 15 хвилин на тихому вогні без кришки.
відокремити яєчні жовтки від білків, збити виделкою і влити в соус. Підігрівати соус до закипання і вимкнути. Подавати соус до брокколі, налив в соусницю.

варена капуста брокколі в клярі

продукти

Капуста брокколі — 0,5 кілограма
яйця — 3 штуки
борошно або панірувальні сухарі — стакан
сіль, перець, інші приправи — за смаком

приготування капусти брокколі в клярі

зварити капусту брокколі, викласти в друшляк, дати випаруватися воді. Збити яєчні білки з приправами і сіллю. Вмочити суцвіття брокколі в яєчному білку, потім в борошні або панірувальних сухарях — і обсмажити на сковорідці по 5 хвилин з кожного боку.

як варити суп з брокколі

продукти для супу
Капуста брокколі свіжа або заморожена — півкіло
морква — 1 велика
помідор — 3 середніх
картопля — 4 середніх
ріпчаста цибуля — 2 голова
рослинна олія — 1 столова ложка
Зелень петрушки — за смаком
Бульйон курячий або овочевий — 3 літри
сіль і перець — за смаком

як варити суп з брокколі
1. Зварити бульйон з м'яса або овочів.
2. Морква очистити і нарізати поперек невеликими кружечками, викласти в киплячий бульйон.
3. Картоплю очистити і порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра, викласти в бульйон.
4. Ріпчасту цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати.
5. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати його протягом 5 хвилин.
6. Брокколі розділити на суцвіття і додати в бульйон.
7. Помити помідори, надрізати, обдати окропом і зняти шкірку.
8. Очищені помідори звільнити від плодоніжки і нарізати кубиками.
9. Додати в бульйон разом зі смаженою цибулею.
10. Варити суп з брокколі ще 5 хвилин під прикритою кришкою.

гарнір з брокколі, цвітної та брюссельської капусти

продукти
Капуста брокколі — 400 грам
цвітна капуста — 400 грам
брюссельська капуста — 400 грам
сир — 100 грам
Сметана — 100 грам
сіль і італійські приправи — за смаком

як приготувати гарнір з капусти
1. Капусту брокколі, цвітну і брюссельську капусту варити протягом 10 хвилин в одній каструлі під кришкою, в невеликій кількості води.
2. Викласти на друшляк, дати випаруватися і стекти воді.
3. Розігріти капусту на сковорідці, посолити, поперчити, додати італійських приправ, потерти сир прямо в сковорідку, додати 2 ложки сметани, перемішати, вимкнути і настояти 5 хвилин .
подавати до столу із задоволенням. :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?