як варити брокколі
знадобляться — брокколі, вода
1. Капусту брокколі очистити від листя і вимити.
2. Розділити капусту брокколі на суцвіття.
3. У каструлю налити воду, посолити, поставити на вогонь.
4. Коли вода закипить, викласти в неї брокколі.
5. Варити брокколі 15 хвилин, потім викласти з каструлі.
ваша капуста брокколі зварена!
качан брокколі можна варити і пюрировать, а також використовувати для варіння овочевих бульйонів і супів.
Фкуснофакти про брокколі
— калорійність брокколі-28 ккал / 100 грам.
— термін зберігання вареної брокколі — 3 дні в холодильнику.
— приправи для брокколі — гостра гірчиця, чорний мелений перець, паприка, базилік, хмелі-сунелі, розмарин, чебрець.
Соус до капусти брокколі
продукти для соусу
вершкове масло — 100 грам
борошно — 2 столові ложки без гірки
відвар від брокколі — 200 мілілітрів
яєчні жовтки — 3 штуки
Зелень кропу — 4 гілочки
сіль — 1 чайна ложка
перець чорний мелений — за смаком
як приготувати вершковий соус до брокколі
кріп помити, обсушити і дрібно нарізувати. Розтопити в товстостінній каструлі або казанку вершкове масло. Додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Влити відвар від брокколі, додати кріп, сіль і перець. Варити соус 15 хвилин на тихому вогні без кришки.
відокремити яєчні жовтки від білків, збити виделкою і влити в соус. Підігрівати соус до закипання і вимкнути. Подавати соус до брокколі, налив в соусницю.
варена капуста брокколі в клярі
продукти
Капуста брокколі — 0,5 кілограма
яйця — 3 штуки
борошно або панірувальні сухарі — стакан
сіль, перець, інші приправи — за смаком
приготування капусти брокколі в клярі
зварити капусту брокколі, викласти в друшляк, дати випаруватися воді. Збити яєчні білки з приправами і сіллю. Вмочити суцвіття брокколі в яєчному білку, потім в борошні або панірувальних сухарях — і обсмажити на сковорідці по 5 хвилин з кожного боку.
як варити суп з брокколі
продукти для супу
Капуста брокколі свіжа або заморожена — півкіло
морква — 1 велика
помідор — 3 середніх
картопля — 4 середніх
ріпчаста цибуля — 2 голова
рослинна олія — 1 столова ложка
Зелень петрушки — за смаком
Бульйон курячий або овочевий — 3 літри
сіль і перець — за смаком
як варити суп з брокколі
1. Зварити бульйон з м'яса або овочів.
2. Морква очистити і нарізати поперек невеликими кружечками, викласти в киплячий бульйон.
3. Картоплю очистити і порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра, викласти в бульйон.
4. Ріпчасту цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати.
5. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати його протягом 5 хвилин.
6. Брокколі розділити на суцвіття і додати в бульйон.
7. Помити помідори, надрізати, обдати окропом і зняти шкірку.
8. Очищені помідори звільнити від плодоніжки і нарізати кубиками.
9. Додати в бульйон разом зі смаженою цибулею.
10. Варити суп з брокколі ще 5 хвилин під прикритою кришкою.
гарнір з брокколі, цвітної та брюссельської капусти
продукти
Капуста брокколі — 400 грам
цвітна капуста — 400 грам
брюссельська капуста — 400 грам
сир — 100 грам
Сметана — 100 грам
сіль і італійські приправи — за смаком
як приготувати гарнір з капусти
1. Капусту брокколі, цвітну і брюссельську капусту варити протягом 10 хвилин в одній каструлі під кришкою, в невеликій кількості води.
2. Викласти на друшляк, дати випаруватися і стекти воді.
3. Розігріти капусту на сковорідці, посолити, поперчити, додати італійських приправ, потерти сир прямо в сковорідку, додати 2 ложки сметани, перемішати, вимкнути і настояти
5 хвилин
.
подавати до столу із задоволенням.