як варити брокколі
знадобляться — брокколі, вода
1. Капусту брокколі очистити від листя і вимити.
2. Розділити капусту брокколі на суцвіття.
  3. У каструлю налити воду, посолити, поставити на вогонь.
  4. Коли вода закипить, викласти в неї брокколі.
5. Варити брокколі 15 хвилин, потім викласти з каструлі.
ваша капуста брокколі зварена!
качан брокколі можна варити і пюрировать, а також використовувати для варіння овочевих бульйонів і супів.
Фкуснофакти про брокколі
— калорійність брокколі-28 ккал / 100 грам.
— термін зберігання вареної брокколі — 3 дні в холодильнику.
— приправи для брокколі — гостра гірчиця, чорний мелений перець, паприка, базилік, хмелі-сунелі, розмарин, чебрець.
Соус до капусти брокколі
  продукти для соусу
 вершкове масло — 100 грам
 борошно — 2 столові ложки без гірки
 відвар від брокколі — 200 мілілітрів
 яєчні жовтки — 3 штуки
 Зелень кропу — 4 гілочки
 сіль — 1 чайна ложка
 перець чорний мелений — за смаком
  як приготувати вершковий соус до брокколі
 кріп помити, обсушити і дрібно нарізувати. Розтопити в товстостінній каструлі або казанку вершкове масло. Додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Влити відвар від брокколі, додати кріп, сіль і перець. Варити соус 15 хвилин на тихому вогні без кришки.
 відокремити яєчні жовтки від білків, збити виделкою і влити в соус. Підігрівати соус до закипання і вимкнути. Подавати соус до брокколі, налив в соусницю.
варена капуста брокколі в клярі
продукти
 Капуста брокколі — 0,5 кілограма
 яйця — 3 штуки
 борошно або панірувальні сухарі — стакан
 сіль, перець, інші приправи — за смаком
приготування капусти брокколі в клярі
зварити капусту брокколі, викласти в друшляк, дати випаруватися воді. Збити яєчні білки з приправами і сіллю. Вмочити суцвіття брокколі в яєчному білку, потім в борошні або панірувальних сухарях — і обсмажити на сковорідці по 5 хвилин з кожного боку.
як варити суп з брокколі
  продукти для супу
 Капуста брокколі свіжа або заморожена — півкіло
 морква — 1 велика
 помідор — 3 середніх
 картопля — 4 середніх
 ріпчаста цибуля — 2 голова
 рослинна олія — 1 столова ложка
 Зелень петрушки — за смаком
 Бульйон курячий або овочевий — 3 літри
 сіль і перець — за смаком
  як варити суп з брокколі
  1. Зварити бульйон з м'яса або овочів.
  2. Морква очистити і нарізати поперек невеликими кружечками, викласти в киплячий бульйон. 
  3. Картоплю очистити і порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра, викласти в бульйон. 
  4. Ріпчасту цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати.
  5. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати його протягом 5 хвилин.
  6. Брокколі розділити на суцвіття і додати в бульйон. 
  7. Помити помідори, надрізати, обдати окропом і зняти шкірку.
  8. Очищені помідори звільнити від плодоніжки і нарізати кубиками. 
  9. Додати в бульйон разом зі смаженою цибулею.
  10. Варити суп з брокколі ще 5 хвилин під прикритою кришкою.
гарнір з брокколі, цвітної та брюссельської капусти
  продукти
 Капуста брокколі — 400 грам
 цвітна капуста — 400 грам
 брюссельська капуста — 400 грам
 сир — 100 грам
 Сметана — 100 грам
 сіль і італійські приправи — за смаком
  як приготувати гарнір з капусти
  1. Капусту брокколі, цвітну і брюссельську капусту варити протягом 10 хвилин в одній каструлі під кришкою, в невеликій кількості води. 
  2. Викласти на друшляк, дати випаруватися і стекти воді. 
  3. Розігріти капусту на сковорідці, посолити, поперчити, додати італійських приправ, потерти сир прямо в сковорідку, додати 2 ложки сметани, перемішати, вимкнути і настояти 
 5 хвилин
 . 
 подавати до столу із задоволенням. 



