Як варити рисову локшину
знадобляться — рисова локшина, вода, сіль, масло за смаком
1. У каструлю налити воду, довести до кипіння на великому вогні, підсолити.
2. Викласти рисову локшину в окріп і варити 5 хвилин на середньому вогні.
3. Після варіння викласти рисову локшину в друшляк, промити холодною водою.
4. Рисова локшина готова.
як смачно варити рисову локшину
вартість рисової локшини (липень 2021 р Київ) — від 100 грн.за півкіло.
калорійність — 345 калорій.
термін зберігання сухої рисової локшини — від року до двох, варену локшину необхідно вжити протягом 1 дня.
готова рисова локшина зберігається не більше 5 днів.
рисову локшину ідеально подавати як гарнір з соєвим соусом.
рисову локшину часто плутають з фунчозою за схожість у зовнішньому вигляді, проте рисова локшина має відмінності: робиться вона з рису і має непрозорий колір (після варіння — чистий білий), в той час як фунчозу навіть називають «скляною локшиною» через прозорість.
рисова локшина практично не має власного смаку, тому варять рисову локшину для додавання в супи і другі страви. Щоб приготувати рисову локшину з приємним відтінком смаку, можна зварити її в м'ясному бульйоні з додаванням спецій, і подати з соусом.
Рецепт нудл супу
продукти
курячий бульйон — 1,6 літра
курячі гомілки — 4 штуки
світлий соєвий соус — чверть склянки
темний соєвий соус — чверть склянки
рисова локшина — 120 грам
Проростки маша — 300 грам
сушені ягоди годжі — чайна ложка
Коріандр — столова ложка
сушений корінь імбиру — 2-3 пластинки
кориця — паличка
Бадьян — Зірочка
лавровий лист — 4 штуки
зелена цибуля — пол пучка
часник — 3 зубці
чорний перець — за смаком
сіль за смаком
Рецепт
1. Курячі гомілки промити, залити прохолодною водою, помістити каструлю на конфорку і дати закипіти.
2. Додати в каструлю спеції: ягоди годжі, коріандр, імбир, паличку кориці, зірочку бадьяна, лавровий лист, сіль і тримати півгодини на тихому вогні.
3. Дістати з бульйону курячі гомілки, процідити його і додати світлий і темний соєві соуси.
4. В окремій каструлі закип'ятити літр води, закласти рисову локшину і відварити на сильному вогні за 2-3 хвилини, перекинути в друшляк.
5. Проростки маша залити окропом на одну хвилини, злити воду.
6. Зубці часнику накришити і смажити 3 хвилини на сильному вогні.
7. Розкласти по чашках локшину, проростки маша, курячі гомілки і залити бульйоном.
8. Посипати зверху нарізану зелену цибулю, чорний перець, обсмажений часник.
Нудл суп — одне з найпоширеніших страв в Таїланді. Його готують у всіх кафе і ресторанах, на ринках, у вуличних пересувних лотках — макашницах, його збирають за кілька хвилин прямо при покупцеві. Бульйон нудл супу їдять ложкою, гущину — паличками. Приправляють нудл суп цукром, перцем чилі, рибним соусом, зеленою цибулею, обсмаженою часником. Подають нудл суп зі свининою, куркою або морепродуктами — креветками, кальмарами, рибою.
Рецепт вареної рисової локшини з креветками
продукти
рисова локшина — 100 грам,
солодкий перець — 1 штука,
Лук — 2 голови,
неочищені креветки — 500 грам,
сік лимона — на 2 столові ложки,
червоний перець — 1 чайна ложка з гіркою,
часник — 2 зубці,
кінза — 25 грам.
як приготувати рисову локшину з креветками
1. Зварити рисову локшину і відкинути на друшляк.
2.
Креветки зварити
і очистити.
3. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою.
4. Цибулю нарізати півкільцями.
5. Вимити зелень кінзи, дати обсохнути 5 хвилин і нарізати.
6. Часник пропустити через чеснокодавилку, дрібно порізати або потерти на тертці.
7. У сковороді змішати соєвий соус, порошок червоного перцю, кінзу, часник, трохи олії і лимонний сік. На невеликому вогні підігрівати 2 хвилини.
8. Рисову локшину, якщо вона довга, крупно порізати і додати в сковорідку, потім додати креветки, цибулю, солодкий перець, соус.