⏰ як варити білу спаржу і скільки часу-правильний спосіб простими словами

Скільки варити білу спаржу?

15:00
Білу спаржу варити 15 хвилин .

як варити білу спаржу

1. Якщо спочатку спаржа купувалася в пучку, розділити спаржу.
2. Обрізати, якщо є, відрізати висохлі зрізи.
3. Зрізати шкірку зі стручків.
4. Зв'язати стручки в пучки, щоб зручніше було обробляти після варіння.
5. У глибоку високу каструлю влити воду стільки, щоб при варінні в неї повністю занурився пучок очищеної спаржі.
6. Закип'ятити воду, вкласти пучок спаржі, всипати сіль.
7. Варити спаржу 15 хвилин.

злити воду, спаржа готова до подачі!

Фкуснофакти

Сезон білої спаржі з квітня по червень. Харчову білу спаржу вирощують переважно в Німеччині (в сезон спаржі практично у всіх ресторанах Німеччини можна замовити страви з цим продуктом). В Україні білу спаржу вирощують менше, практично вся наявна в магазинах вирощена за кордоном.

— Біла спаржа не має кольору тому, що повністю занурена в землю (на відміну від зеленої спаржі).

— процес вирощування білої спаржі вважається більш трудомістким, а поживність — більш високою, тому ціна білої спаржі вище , ніж зеленої.

вибирати білу спаржу слід свіжу — у неї вологий зріз і пружна шкірка. Біла спаржа з висохлими зрізами не така свіжа, а значить вийде не такою поживною і ніжною.

— щоб зручно було перевіряти готовність спаржі і на порушувати форми пучка, рекомендується варити пучок і окремо 1 стручок спаржі спеціально для перевірки готовності.

вартість свіжої білої спаржі — від 750 грн./кілограм (в середньому в Києві на червень 2020 -2021 року).

калорійність білої спаржі — 35 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?