Як варити каву в турці
що потрібно для варіння кави
мелену каву — 1-2 чайні ложки
Вода — 200 мілілітрів
цукор — за смаком
Турка (на 200 мілілітрів — так, щоб край кавового завару припав на найвужче місце в турці)
Як варити каву в турці
Турку сполоснути під водою, обсушити, прогріти над тихим вогнем. Насипати в турку каву, цукор, влити холодну воду.
поставити турку на тихий вогонь, дочекатися, поки підніметься кавова піна і вимкнути вогонь. При варінні кави не перемішувати. Повторити цей етап ще 1 раз і розлити каву по чашках.
як варити каву з карамеллю
продукти
на турку 200 мілілітрів
Кава — 1-2 чайних ложки
цукор — 2 чайних ложки з гіркою
кориця — 1 щіпка
Як варити каву з карамеллю
1. На дно порожній турки насипати 2 чайних ложки цукру.
2. Поставити турку з цукром на вогонь і дочекатися початку розплавлення цукру.
3. При помішуванні, щоб цукор не пригорів, повністю розплавити цукор.
4. Додати дрібку кориці і 100 мілілітрів води.
5. Поставити турку на тихий вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню.
6. Додати ще 100 мілілітрів води, 1-2 чайних ложки кави.
7. Поставити турку на тихий вогонь, дочекатися першої піни і зняти каву з вогню.
Ваша Кава з карамеллю готова!
Фкуснофакти про каву
— при виборі кави необхідно віддавати перевагу сирим зернам — вони довше зберігаються і найкращим чином зберігають смакові і ароматичні якості.
— термін зберігання сирих зерен досягає від року до півтора років, проте зберігання сирої кави досить трудомістким: зберігати його необхідно у вакуумній упаковці, в холодильнику.
смажену каву зберігати в сухому місці, в герметичній банці або пакеті протягом 1 місяця. Якщо смажену каву зберігається в негерметичною ємності, необхідно його зберігати окремо від ароматних трав і приправ. Мелений смажену каву слід зберігати кілька днів.
— Зерна сирої кави, пропахшего сторонніми запахами смаженої кави і лежалого смаженої кави перед смаженням, необхідно обсмажити. Для цього вимити, обсушити за допомогою сухої серветки, і викласти на сковорідку. Сковорідку поставити на тихий вогонь і смажити кавові зерна:
— смажені з сторонніми ароматами і смажені лежані зерна — 2 хвилини на тихому вогні, постійно помішуючи.
— сирі зерна — 5 хвилин, потихеньку додаючи сили вогню. Ознака, що зерна готові до помелу і варінні — димок, що виходить від зерен, і насичений до терпкості аромат кави.
— перед варінням будь смажену каву необхідно змолоти. Як правило, для цього використовують спеціальний електричний або механічний прилад — кавомолку. У резервуар для зерен поміщають кави, а потім натискають на «старт» або руками крутять ручку кавомолки. У будь-якому випадку, час від часу необхідно перевіряти ступінь подрібнення кави і відштовхуватися на свій смак. Зазвичай роблять каву крупинками трохи менше цукрового піску. Якщо кавомолки Немає, для варіння невеликої кількості можна використовувати ступку і товкач; молоток (молоти через тканину або через кілька шарів поліетилену); м'ясорубку і потім молоток; блендер.
— при варінні кави можна додати спеції — імбир, гвоздику, корицю, мускатний горіх (засипати разом з кавою).
— для варіння кави в турці ідеально підходить дрібно мелену каву.
— щоб подати каву дуже гарячою, чашки варто попередньо обполоснути окропом.
— так як кава — енергетичний напій, думати при варінні слід виключно про хороше.
— якщо принципово важливий зовнішній вигляд кавового напою, варто розмішувати каву при варінні — тоді утворюється симпатична пінка.
— для варіння кави традиційно використовують турку — товстостінний ківш з кованої міді з довгою ручкою. Інша назва посуду для варіння кави — джезва. У країнах Близького Сходу для варіння кави застосовують даллу — каструльку з однією ручкою і довгим зігнутим носиком.
—у багатьох країнах використовується рецепт « кава по-турецьки». Напій в турках млоять на маленькому вогні або в розпеченому піску, не допускаючи активного кипіння. На такому кави завжди є пінка, яка зберігає аромат напою.
які є кавові напої
Еспресо
— готується в каві машині або з використанням спеціального апарату.
Капучіно
— кава з молоком, відмінна риса — пишна світла піна.
Латте
— напій повинен складатися з трьох, чітко розділених шарів: на дні молоко, потім зварена кава, зверху молочна піна.
макіато
— готову каву вливається в збите жирне молоко, на пінці залишається маленьке кавове плямочка.
Гляссе
— кава з морозивом.
Мокко
— кава з шоколадом.
Американо
— готовий кави, розведений водою.
— подають каву з цукерками, шоколадом, цукром, вершками, молоком, морозивом.