Окрошка
зелений борщ
Холодник
грибний суп
Борщ
щі
розсольник
курячий суп
вуха
Солянка
Харчо
рисовий суп
гороховий суп
Реповий суп
Куліш
Шурпа
яєчний суп
сирний суп
пшоняний суп
Хаш
суп з оселедця
брокколі-суп
Бозбаш
місо суп
юшка
сочевичний суп
томатний суп
Аквакотта
Ахіако
АльеттА
яблучний суп
суп зі спаржі
Авголемоно
Айнтопф
ячмінний суп
Берген
Ботвинья
Буйабес
Бозбаш
хлібний суп
суп з брокколі
Суп з гречки
Буррида
Буру-Буру
Каччукко
Калду верде
Каллалу
Кемпбелл суп
Морквяний суп
Касуела
Чаван Муші
Вишневий суп
Суп з сирками
Чихиртма
Чорба
Чаудер
Шулюм
Чоппіно
Косидо
Каллен скінк
Даньхуатан
Дхал
Довга
Дзоні
Фабада
Фанеска
Фейжоада
Фискесуппе
Гамбо
Джинестрата
Кальбитхан
Хашлама
Какавья
Калья
Кхау Тому
Кімчі
Кок-а-лики
лимонний суп
пісний борщ
Лохикейто
Машхурда
молочний суп
пшоняний суп
Мінестроне
грибна солянка
суп з кропиви
Нудл суп
Оллада
цибульний суп
з бичачих хвостів
млинцевий суп
Павезе
гороховий суп-пюре
арахісовий
Піті
юшка з минтая
Позоле
Пучеро
суп з гарбуза
Рамен
Камджатхан
Расам
суп з ревеню
рисовий суп
Сальморехо
з квашеної капусти
Суп з акулячих плавників
Сируко
Сопа де гато
з квасолі
Суп з консервів квасолі
Суп з консервів горбуші
Чупе
суп з оселедця
Жур
Менудо
Маллигатони
Нэнмен
з селери
зі свинячої крові
Фо
суп з сайри
Сото
Ттоккук
з кабачків і капусти
Суп з яєць
з черемші
з мідій
з креветками
з кабачками і куркою
з маслятами
Юрма
Соютма
Страчателла
з сосисками
Том Кха Кай
Том Кха Кунг
Том Ям
з рубців
Вишисуаз
йогуртовий
Правила варіння супів дітям
варять чи супи із замороженого м'яса?
скільки варити зажарку в супі
Переперчила суп, що робити?
чи можна варити супи з кролика?
варять чи супи з груздів?
коли класти квасолю в суп і борщ
коли додавати консерви квасолі в суп
коли солити м'ясо при варінні холодцю, в суп, борщ, розсольник і на салат
в яку воду класти м'ясо для варіння холодцю, супу і на салат
супи
загальні принципи варіння супів
скільки варити суп
Час варіння супу безпосередньо залежить від використовуваних продуктів. Борщ, щі та інші супи з яловичиною вимагають не менше 2 годин приготування. Супи на основі курячого або свинячого бульйону варити 1-1,5 години, ну а легкі овочеві, грибний або сирний суп вимагають до 1 години часу.
як варити суп
1. Зварити бульйон. Бульйони для супу варять або на кістці, або м'ясі, або на рибі, або на грибах. У каструлю покласти бульйонні продукти, заливають їх холодною водою і ставлять на вогонь. Після закипання, акуратно за допомогою шумівки періодично знімати піну. Кістковий бульйон для супу варити 3-4 години, м'ясний — 1-2 години, рибний — 20-30 хвилин, грибний — 1 годину. М'ясо після варіння можна розділити або розрізати на шматочки. Солити суп потрібно відразу, як тільки основа бульйону додана в суп.
2. Додати в суп гарнірний продукт-картоплю, рис, перловку, вермішель, буряк.
3. Приготувати зажарку: як правило, смажені цибулю і моркву. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву потерти на крупній тертці. Спочатку на розігріту сковорідку налити масло, викласти цибулю, обсмажувати його на середньому вогні 7 хвилин, потім додати моркву і обсмажувати все разом ще 7 хвилин.
4. Поварити разом з засмажкою суп 5-15 хвилин.
як подавати суп
При наливанні супу, важливо зачерпувати гущу з дна каструлі. Якщо подається суп-пюре, суп попередньо рекомендується перемішати. Такі супи, як, наприклад, розсольник або солянка — вже містять сіль, і досолюють вже в тарілці. У будь-якому випадку, поставте на стіл сільничку. До будь-якого супу підійдуть свіжий хліб або сухарики, а прикрасити можна кружечком лимона і зеленню.
що запитати про суп у гостей/в гостях
Перше питання-уточніть, чи густий суп наливати, в залежності смаку і ступеня голоду. Друге питання - якщо суп передбачає і гарячу, і холодну подачу — в якому вигляді подавати суп. Якщо суп дуже гарячий, досить налити суп в попередньо охолоджену холодною водою тарілку, і потім перелити ще в 1 охолоджену тарілку. Тоді чекати охолодження не потрібно і ви одночасно з гостем приступите до трапези.
Якщо в супі великі шматки м'яса або шматки курки з кістками — подайте окремо тарілку з виделкою і ножем.
як варити суп кип'ятильником
Суп дійсно можна варити за допомогою кип'ятильника. Можна навіть в скляній банці-при повільному кип'ятінні і відсутності перепадів температури вона не лопне. Звичайно, необхідно дотримуватися заходів безпеки-важливо, щоб кип'ятильник знаходився повністю в супі. Але загальна суть така ж-вода кипить, суп вариться. Єдиний нюанс: в супах, які припускають повільний вогонь, необхідно довести воду до кипіння, потім почекати хвилинку-другу, знову довести воду до кипіння — і так до закінчення варіння.