Як варити рисовий суп
продукти
на 4-літрову каструлю супу
курячі стегна — півкіло
Рис — 1/3 склянки (60 грам)
картопля — 3 середніх штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 штука
Вода — 2,5 літра
свіжа зелень кропу — 1 пучок
сіль — за смаком
спеції — за смаком
Масло вершкове — 1 невеликий кубик
приготування
1. Курячі стегна розморозити, якщо заморожені, вимити і скласти в каструлю.
2. Залити холодною водою і поставити на плиту.
3. Дати бульйону закипіти, після чого зняти піну і зменшити вогонь; посолити і поперчити воду.
4. Рис попередньо необхідно промити в ситі.
5. Через півгодини варіння курки вийняти м'ясо, трохи остудити, відокремити м'ясо від кісток і повернути в бульйон.
6. Додати рис в бульйон.
7. Варити суп на середньому вогні 10 хвилин, потім додати картоплю, нарізану кубиками.
8. Лук очистити і дрібно нарізати, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
9. Розігріти сковорідку, розтопити масло, викласти цибулю і обсмажити його до золотистого кольору протягом 5 хвилин на середньому вогні, додати натерту моркву; тушкувати близько п'яти хвилин, потім перекласти в каструлю з супом.
7. Рисовий суп посолити, додати 2 листочка лаврового листа і спецій за смаком, і варити 20 хвилин (поки картопля з рисом не стануть м'якими). Лавровий лист з бульйону видалити. Подрібнену зелень додати при подачі рисового супу.
Як варити рисовий суп в мультиварці
1. Почистити і вимити цибулю і моркву.
2. Цибулю нарізати дрібно нарізати, моркву тонкими брусочками.
3. Курку порізати невеликими шматочками.
4. Викласти шматочки курки в чашу і обсмажити в режимі «Жарка» або «Випічка» без додавання жиру.
5. Додати подрібнені цибулю, моркву і обсмажувати ще протягом 5-10 хвилин.
6. Залити м'ясо і овочі окропом для прискорення процесу приготування.
7. Варити рисовий суп в режимі « Мультиповар»40 хвилин при температурі 120 градусів або в режимі « Суп» одну годину.
8. Через 40 хвилин закласти підготовлені рис і картоплю.
9. У режимі «Мультиповар» готувати ще 15 хвилин, в режимі «Суп» — до закінчення режиму.
10. В кінці приготування додати сіль і залишити на підігріві ще на 10 хвилин.
11. Зелень петрушки і кропу додати при подачі. За смаком, готовий суп приправити невеликою кількістю чорного меленого і запашного перцю.
як варити рисовий суп при гастриті
продукти
Рис — 1 стакан
Молоко — 500 мілілітрів
вершкове масло — за смаком
цукор — 25 грам
сіль — пів чайної ложки
як зварити рисовий молочний суп при гастриті
1. У сито насипати рис, помити під прохолодною проточною водою.
2. Помістити сито в чашку, залишити разом з рисом на кілька хвилин, вода повинна стекти.
3. Налити в двох або трилітрову не емальовану каструлю 500 мілілітрів холодної води, покласти сіль, вимитий рис, кришкою накрити каструлю.
4. Помістити каструлю з рисом на повільний вогонь, дочекатися кипіння, готувати до напівготовності 7-10 хвилин, рідина не повинна повністю вбратися в рис.
5. Молоко нагріти до теплого в мікрохвильовій печі або на повільному вогні на конфорці, молоко не повинно закипіти.
6. Налити в каструлю з рисом тепле молоко, дочекатися повторного закипання.
7. Варити рис, не відкриваючи кришку, 8-10 хвилин, перевірити готовність — рис повинен розваритися, стати м'яким.
8. За пару хвилин до готовності рисового супу всипати цукор, перемішати, дочекатися його розчинення, прибрати рисовий суп з вогню.
9. Залишити рисовий суп в каструлі потомитися 15 хвилин.
10. Розлити рисовий молочний суп по тарілках, в кожну покласти по невеликому квадратику вершкового масла, перемішати.
як варити щадний рисовий суп
продукти
Рис круглозерний — півсклянки
Вода — 2,5 склянки
Кабачок — 200 грам (1 дрібний)
куряче яйце — 1 штука
Молоко — 1 стакан
Вода — 1 стакан
вершкове масло — кубик стороною 2 сантиметри
як приготувати щадний рисовий суп
1. Рис промити і всипати в каструльку.
2. Відміряти і додати до рису 2,5 склянки води.
3. Підсолити і поставити на тихий вогонь.
4. Поки вариться рис, Очистити кабачок і натерти його на крупній тертці.
5. Варити рис 15 хвилин після закипання, потім додати натертий кабачок, варити ще 5 хвилин.
6. Додати яйце і продовжувати готувати при постійному помішуванні 1 хвилину.
7. Влити 1 склянку молока і 1 склянку води, варити суп ще 5 хвилин, регулярно помішуючи (щоб яйце не пригоріло).
8. Протерти суп через сито або подрібнити занурювальним блендером.
подавати рисовий суп, злегка остудивши.
Фкуснофакти
як поліпшити смак рисового супу
— смак рису дуже тонкий, делікатний. Щоб його відчути і зробити домінантою супу, не потрібно зловживати приправами і спеціями. Але у випадках, коли рис використовується як загущувач, а в супах так найчастіше і буває, рисова крупа прекрасно поєднується з будь-якими пряними травами — кропом, петрушкою, кінзою і базиліком, а також з куркумою, чорним, червоним і запашним перцем.
— для варіння рисового супу краще використовувати среднезерний рис, добре зберігає форму при варінні, або
довгозерний
рис, в тому числі ароматних сортів жасмин і басматі (відрізняється горіхово-кукурудзяним присмаком). Замочувати рис перед додаванням в суп не треба. Для густого супу з кремовою консистенцією можна використовувати і круглий рис, зерна якого швидко розварюються і втрачають форму.
— рисовий суп можна зварити на молоці, овочевому або м'ясному бульйоні. Для варіння рисового супу часто використовують реберця — свинячі, баранячі, яловичі. Смачний дієтичний суп можна зварити з індичкою.
— якщо для рисового супу використовувати домашню курку, то не потрібно використовувати спеції, особливо лавровий лист, тому що вони своїм ароматом переб'ють ніжний аромат бульйону з домашньої курки.
— для отримання дієтичного супу куряче м'ясо (грудку без шкіри або філе) відварити з цибулею і морквою і не використовувати зажарку.
— супи з рису краще варити на один раз — від довгого зберігання і частого розігрівання погіршуються смакові якості страви і рис перетворюється в кашу. Або при варінні не додавати багато рису.
як варити прозорий рисовий суп
— прозорості бульйону можна досягти ретельним промиванням рису в декількох водах — до прозорої води. Якщо вариться рис з куркою, важливо щоб курка була добре промита і щоб при варінні утворюється піна тут же знімалася шумівкою.
цифри про рисовий суп
— калорійність порції рисового супу з куркою — 30 ккал/100 мілілітрів.