⏰ Як варити сушені гриби-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити сушені гриби?

10:00
варіть сушені гриби 30 хвилин, попередньо вимочивши в холодній воді або молоці 1-2 години. Варити лісові сушені гриби в тій воді, в якій вони вимочувалися, щоб не втратити наваристість грибного бульйону.
білі сушені гриби вимочувати 1 годину і варити 20 хвилин.

як варити сушені гриби

знадобляться — сушені гриби( 50 грам), вода для замочування, вода для варіння

1. Сушені гриби (50 грам) обполоснути проточною водою, викласти в миску і залити 1,5 склянками води.
2. Залежно від ступеня засушування, вимочувати гриби від 1 до 5 годин.
3. Викласти гриби в каструлю, залити тією водою, в якій вони вимочувалися.
4. Поставити каструлю на вогонь і варити гриби 25 хвилин після закипання.
гриби зварені: тепер з них можна варити суп, готувати смажені страви і т. д.

Як варити суп із сушених грибів

продукти

білі сушені гриби — 100 грам
картопля — 3 штуки,
Лук — 1 голова
вермішель — 3 столових ложки
морква — 1 штука
Сметана, масло, петрушка, перець горошком і сіль — за смаком

приготування грибного супу з сушених грибів

сушені білі гриби вимочити в холодній воді 3 години, потім в цій же воді варити 30 хвилин, посолити. Вийняти варені сушені гриби з каструлі і при необхідності нарізати. Цибулю почистити, порізати і обсмажити до золотистого кольору, моркву почистити, потерти і додати до цибулі, потім додати гриби і обсмажувати 7 хвилин. Лук і гриби повернути в каструлю, посолити. Додати в каструлю дрібно порізану картоплю і варити ще 10 хвилин. Настояти ще 10 хвилин. Суп з варених сушених грибів подавати зі свіжою рубаною зеленню, свіжим білим хлібом і густою сметаною.

Як сушити гриби в домашніх умовах

гриби для сушки в домашніх умовах почистити і помити, великі частини грибів ріжуть: капелюшки на часточки приблизно 3х3 см, ніжки — кружками. Порізані частини грибів нанизати на міцну нитку — капелюшки окремо, так як вони швидше сушаться, ніжки — окремо.

Нитки з грибами розвісити в сухому сонячному місці з відстанню один від одного. Прикрити марлею для захисту від комах. Тримати на сонці 7-9 днів, прибираючи готові сухі гриби в банки. Зберігати в скляних банках в сухому темному місці. Так гриби зберігаються до 5 років.

як сушити гриби в духовці
гриби порізати, як для сушіння на нитках, розкласти в 1 шар на деку (або на 2 деках), використовуючи папір для випікання. 2,5 години гриби сушити при температурі 25 градусів, наступні 2 години — при температурі 70 градусів, потім ще 2 години при температурі 55 градусів. Для того, щоб з духовки виходила грибна волога, двері духовки трохи відкривають.

потім слід перевірити гриби на готовність: правильно висушений гриб щільний, пружний, не кришиться і не ламається. Не досушенний гриб — гумовий, м'який. Якщо ви не досушити гриби — їх можна в подальшому повісити на кухні на нитках для остаточної сушки, яка в цьому випадку займе 2-3 дні.

порада: при нарізанні капелюшків грибів для сушіння враховуйте, що в подальшому їх знадобиться нанизати на нитку — для того, щоб грибна часточка не розсипалася при нарізанні, для кожної часточки передбачте трохи неворсістой щільної частини капелюшки.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?