як варити верблюжатину
1. Верблюжатину вимити і викласти в каструлю. 2. Залити верблюжатину прохолодною підсоленою водою і замочувати 3-4 години. 3. Злити воду, залити свіжу і варити 45 хвилин.
як варити гайнатму з верблюжатиною
продукти Верблюжатина — 0,5 кілограма картопля — 2 бульби середнього розміру помідори — 2 штуки ріпчаста цибуля — 3 голови часник — 1 головка Ажгон (можна замінити кмином) — 2 столових ложки Петрушка — 2 гілочки зелені Петрушка — 1 корінь червоний перець мелений — 0,3 чайної ложки сушена м'ята — 2 чайних ложки шафран — 3 тичинки Як варити гайнатму з верблюжатиною 1. Налити в каструлю 2 літри води, поставити на вогонь, після закипання води викласти верблюжатину. 2. Додати сіль і варити верблюжатину 1,5 години. 3. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і всипати в бульйон. 4. Томати вимити, видалити плодоніжки, нарубати і викласти в бульйон. 5. Картоплю очистити, крупно нарубати і викласти в бульйон, варити ще 30 хвилин. 6. Додати червоний перець, шафран, товчену м'яту, перемішати і варити ще 5 хвилин. 7. Поки гайнатма доводиться до готовності, очистити і подрібнити часник, і додати його в гайнатму. 8. Настояти гайнатму під кришкою 15 хвилин і подавати.