Голубці варять в пароварці 30 - 40 хвилин. У звичайній каструлі - 20 - 25 хвилин.
Сколько варить ленивые голубцы?

Рецепт голубців

продукти не ледачих голубців
Капуста — 10-12 листів на 400 грам
Фарш м'ясний — 500 грам
Рис — 100 грам
Ріпчасту цибулю — 1 середня голова цибулі
Сметана — 15% жирності, 200 грам (як варіант — замість сметани додати сметанний або сирний соус)
Томатна паста — 200 грам
Сіль, мелений чорний перець — за смаком

приготування голубців
1. Листи капусти викласти в підсолений окріп, варити 10 хвилин, викласти в тарілку.
2. Цибулю почистити, дрібно порізати.
3. Рис відварити , остудити.
4. М'ясний фарш, капусту, варений рис і цибулю змішати, посолити, поперчити і перемішувати руками 5-7 хвилин.
5. Загорнути частини фаршу в листи капусти, викласти в товстостінний посуд і тушкувати під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин, при необхідності додаючи масло, періодично акуратно перевертаючи голубці.
6. Залити голубці в каструлі сумішшю сметани і томатної пасти, тушкувати під кришкою ще 20 хвилин .

Як варити голубці в мікрохвильовці
Голубці в мікрохвильовці варити при потужності 800 Вт 10 хвилин в накритому посуді, потім настояти в закритій мікрохвильовці 5 хвилин.

як варити голубці в мультиварці
Скласти голубці в каструлю мультиварки і варити їх протягом 2 годин, попередньо налаштувавши мультиварку на режим «гасіння».

як варити голубці напівфабрикати
Заморожені напівфабрикати без попереднього розморожування можна викласти в соус зі сметани і томатної пасти в суміші з водою — і варити 1 годину на невеликому вогні.

Фкуснофакты

голубці бувають 2 видів: звичайні і « ліниві «. Ліниві голубці від звичайних відрізняються тим, що для їх приготування фарш не загортають в капустяні листи, а нашатковану тонкою соломкою капусту замішують в фарш. Таким чином звичайні голубці — це капустяне листя з фаршем всередині, а ледачі — котлетки з капустою.

вирізані з капустяного листя товсті жилки можна дрібно порубати і додати до фаршу — це здешевить фарш і додасть капустяному аромату більше насиченості.

у фарш для класичних голубців можна додавати моркву, гриби і навіть замінити рис на гречку — не бійтеся експериментувати з поєднанням різних інгредієнтів.

на етапі формування ледачих голубців, переконайтеся в тому що фарш не дуже вологий, адже в іншому випадку вони розваляться під час варіння.

важливим заходом для запобігання розвалювання ледачих голубців, є недопущення сильного нагріву під каструлею, який може привести до надмірно-агресивного кипіння води.

пасеровані овочі потрібно додавати в фарш попередньо охолодженими. Так ароматна суміш не змінить консистенцію фаршу і не обпече ваших рук.

завжди намагайтеся дотримуватися правильних пропорцій, адже якщо переборщити з капустою, то фарш не буде тримати форму, а при низькому вмісті рису блюдо вийде сухуватим.

для швидкого формування котлеток з фаршу руки варто змочувати у воді — так фарш не буде приставати до долонь.