скільки варити баранину?
2. Зрізати тверді жили з баранини, щоб м'ясо вийшло м'яким - 3 хвилини.
3. Закип'ятити воду з запасом, викласти баранину, додати сіль і спеції - 5 хвилин.
4. Варити шматок баранини 0,5 - 1 кілограм 1,5 - 2 години , періодично знімаючи піну.
Як варити баранину
1. Розморозити баранину, якщо вона була заморожена.
2. Зрізати з баранини зайвий жир — щоб не дав специфічний запах.
3. Промити баранину.
4. В емальовану каструлю налити води, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння.
5. Додати у воду цибулину, лавровий лист, сіль і перець за смаком.
6. Опустити в воду м'ясо баранини — рівень води повинен бути на 2 сантиметри вище м'яса баранини.
7. При варінні баранини утворюється піна, яку необхідно знімати.
8. Варити 1,5-2 години, в перші 15 хвилин варіння періодично (раз в 5-7 хвилин) знімати піну.
Як варити баранину для супу
супи з бараниною виходять наваристими через кісток і дієтичними через низьку калорійність баранини. Як правило, баранина використовується для варіння східних супів. При варінні важливо виварити з кісток все соки, тому вариться баранина довго — від 2 годин. Для хаша баранину потрібно варити від 5 годин, для шурпи — від 3 годин.
поради щодо варіння
найкраще м'ясо баранини для варіння — шийна частина, грудинка, лопатка.
Калорійність баранини — 200 ккал/100 грам вареної баранини.
продукти
на 2 порції
Баранина на кістки (ноги, лопатка, ребра) — 1 кілограм
Картопля — 1 кілограм молодого
Ріпчасту цибулю — 1 велика голова
Часник — 5 зубців
Оливкова олія — 1 столова ложка
Лавровий лист — 3 штуки
Перець чорний горошком — 10 штук
як варити баранину
1. Якщо частини на кістки великі, то розрубати їх і викласти в каструлю.
2. Залити баранину холодною водою і поставити на вогонь.
2. Додати сіль і перець горошком, лаврушку, варити 1,5 години.
3. Поки вариться баранина, очистити і навпіл нарізати молоду картоплю.
4. Обсмажити картоплю на оливковій олії до рум'яної скоринки — 10 хвилин на сильному вогні.
5. Смажену картоплю додати в бульйон, кип'ятити все разом 7 хвилин на тихому вогні.
простий рецепт плову з бараниною
продукти
3 склянки довгозерного рису, 1 кілограм баранини, 2 голови цибулі, 3-4 моркви, кріп і петрушка — за смаком, 2 граната, півсклянки топленого масла, 2 зубчики часнику, сіль і перець за смаком.
Рецепт плову з баранини
Почистити і соломкою порізати цибулю і моркву, дрібно нарізати м'ясо баранини. Обсмажувати в котлі 5 хвилин цибулю, потім додати м'ясо, смажити ще 10 хвилин, потім додати моркву — і смажити ще 5 хвилин. Залити водою, додати зерна граната або родзинки, закрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин на маленькому вогні. Зверху, не перемішуючи, засипати попередньо промитий в підсоленій воді рис. Додати води так, щоб покривала рис на 1,5-2 сантиметри. Закрити кришкою, тушкувати 20-25 хвилин.