⏰ як варити каштани

Як варити каштани?

15:00
Каштани опустити в окріп і варити 10 хвилин. Подавати варені каштани з вершковим маслом.

Як варити каштани

знадобляться — каштани, вода

1. Каштани вимити під водою.
2. Якщо каштани дрібні, кожен необхідно викласти на обробну дошку і надрізати шкірку хрест-навхрест, щоб шкірка не перешкоджала варінні горіха.
3. Перевірити каштани на готовність: викласти 1 каштан і проткнути його ножем. Якщо протикається легко — значить, каштан готовий.
4. Після варіння злити воду, каштани злегка остудити.
5. Варені каштани очистити від шкірки: надрізати хрест-навхрест, потім підчепити ножем кожен надріз і відтягнути шкірку.

Як зварити суп з каштанів

продукти
свіжі лісові гриби — 1 кілограм
каштани — 200 грам
Вода — 400 грам
Молоко 1,5% — 250 мілілітрів
тертий мускатний горіх — 1/3 чайної ложки
кориця мелена — 1/3 чайної ложки
Петрушка — половина пучка
сіль і перець — за смаком

як зварити суп з каштанів
гриби очистити, помити і нарізувати кубиками, викласти гриби в каструлю, додати спеції, воду і молоко. Варити 30 хвилин. В окремій каструлі зварити і очистити каштани. Гриби викласти з каструлі, протерти з каштанами, подрібнити за допомогою блендера. Посолити і поперчити за смаком. Суп розлити по тарілках, посипати рубаною петрушкою.

Фкуснофакти

— якщо ви купили заморожені каштани, варити їх слід так: викласти в окріп і після закипання варити 5 хвилин.

— подавати каштани в очищеному вигляді в якості закуски з соусом або гарніру до м'яса. З варених каштанів можна зробити пюре, додавши молоко і вершкове масло — аналогічно картопляному пюре . До речі, за смаком каштани нагадують картоплю і так само містять багато крохмалю. Якщо каштани зварити в солодкому сиропі або подати з солодким соусом, то вийде оригінальний і дуже корисний десерт.
— зберігати сирі каштани можна півроку-рік. Варені каштани не піддаються зберіганню: вже за добу вони стануть безвусними і в'язкими.

— поширене 2 види каштанів — Європейський «благородний» посівної каштан, плоди якого придатні в їжу і дуже корисні для здоров'я, такий каштан росте в Азії і в Європі. Кінський каштан — з колючим шкіркою, такий прикрашає багато українських міст — не придатний для вживання ні в якому вигляді через високий вміст дубильних речовин.

— назва каштана по-англійськи — chestnut, що означає «сундуковий горіх», що означає необхідність неодмінно мати його у великих кількостях. Дійсно, в країнах зростання каштана з нього роблять борошно, крупу, хліб, варять і смажать.

— калорійність каштана — 166 ккал/100 грам.

— при виборі каштанів звертайте увагу на їх розмір: великі каштани мясистее і виграшніше по пропорції горіх/шкірка. Найбільш зрілі каштани ви зможете знайти у вересні-жовтні. Також перевірте, чи не кінський каштан вам намагаються продати. Благородний каштан має тонкий кінчик, він буде не круглим а плескатим з одного боку, оскільки в «цибулині» плода благородного каштана знаходиться відразу 3-4 горіха. А ось кінський каштан — круглий з усіх боків.

як варити рисовий суп з каштанів

продукти
Рис — 1 стакан
каштани — 250 грам
вершкове масло — 1 столова ложка
сир Фонтіна Валь д Аоста — 100 грам
мелена кориця — на кінчику ножа
Вода — 1 літр
сіль — за смаком

приготування
каштани залити холодною водою і прибрати на ніч. У каструлю з підігрітою підсоленою водою покласти каштани, варити 1,5 години на тихому вогні. Покласти рис і варити 20 хвилин. Додати вершкове масло, сіль, сир і корицю. Добре перемішати.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?