⏰ як варити пшеницю? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити пшеницю?

00:00
Перед приготуванням промити пшеницю в ситі, всипати в каструлю і залити окропом (на 1 склянку крупи 4 склянки води), замочувати 4 години, можна навіть поставити на ніч в холодильник. Злити воду, залити свіжу холодну воду і поставити каструлю на вогонь. Варити пшеницю 2 години . При цьому важливо стежити за рівнем води - вона повинна прикривати пшеницю протягом усього часу варіння. За 15 хвилин до закінчення варіння посолити пшеницю, воду злити.

пшеницю артек варити 15-20 хвилин без замочування.

Як варити подрібнену пшеницю (Артек)

знадобляться — 1 стакан крупи 2-5 склянок води

1. Подрібнену пшеницю не промивати, всипати в каструлю і залити окропом (на 1 склянку крупи 2-5 склянок води в залежності від бажаної густоти пшеничного каші), поставити каструлю на вогонь.
2. Перемішати, варити подрібнену пшеницю 15-20 хвилин при постійному помішуванні.
3. За 5 хвилин до закінчення варіння посолити пшеницю.
4. Після варіння настояти варену пшеницю протягом 20 хвилин.

як варити очищену пшеницю (asurelik bugday)

1. Очищену пшеницю (Asurelik bugday) всипати в каструльку, залити окропом, замочити на 8-10 годин.
2. Злити воду, залити окропом, поставити на вогонь і варити 1 годину, для каш варити 2-3 години.

Фкуснофакти про варіння пшениці

поради щодо варіння пшениці
— пшеницю обробляють автоматично, тому перед варінням її необхідно ретельно промити.

— для різних страв потрібно варити пшеницю по-різному: наприклад, для плову або каші слід варити пшеницю до повної м'якості зерна, а для салатів підійде крупа, трохи тверда на кус.

— купити пшеницю можна в продуктових гіпермаркетах і в аптеках у вигляді крупи і в пакетиках. Пшеницю для пророщування можна варити за звичайним принципом.

все про пшеницю
— ціна пшениці — від 10 грн./кілограм (в середньому в Києві на квітень 2017 року).

— Пшениця — основа основ круп. З неї роблять борошно, макарони, манну крупу, кус-кус, булгур. Похідні з пшениці крупи корисні і поживні, а також зручні для приготування: як правило, вони не вимагають замочування і варяться недовго. Однак саме пшениця — найкорисніша крупа, тому для максимальної користі рекомендується вживати саме її.

— для різноманітності пшеницю можна зварити в м'ясному бульйоні.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?