Як варити подрібнену пшеницю (Артек)
знадобляться — 1 стакан крупи 2-5 склянок води
1. Подрібнену пшеницю не промивати, всипати в каструлю і залити окропом (на 1 склянку крупи 2-5 склянок води в залежності від бажаної густоти пшеничного каші), поставити каструлю на вогонь.
2. Перемішати, варити подрібнену пшеницю 15-20 хвилин при постійному помішуванні.
3. За 5 хвилин до закінчення варіння посолити пшеницю.
4. Після варіння настояти варену пшеницю протягом 20 хвилин.
як варити очищену пшеницю (asurelik bugday)
1. Очищену пшеницю (Asurelik bugday) всипати в каструльку, залити окропом, замочити на 8-10 годин.
2. Злити воду, залити окропом, поставити на вогонь і варити 1 годину, для каш варити 2-3 години.
Фкуснофакти про варіння пшениці
поради щодо варіння пшениці
— пшеницю обробляють автоматично, тому перед варінням її необхідно ретельно промити.
— для різних страв потрібно варити пшеницю по-різному: наприклад, для плову або каші слід варити пшеницю до повної м'якості зерна, а для салатів підійде крупа, трохи тверда на кус.
— купити пшеницю можна в продуктових гіпермаркетах і в аптеках у вигляді крупи і в пакетиках. Пшеницю для пророщування можна варити за звичайним принципом.
все про пшеницю
— ціна пшениці — від 10 грн./кілограм (в середньому в Києві на квітень 2017 року).
— Пшениця — основа основ круп. З неї роблять борошно, макарони, манну крупу, кус-кус, булгур. Похідні з пшениці крупи корисні і поживні, а також зручні для приготування: як правило, вони не вимагають замочування і варяться недовго. Однак саме пшениця — найкорисніша крупа, тому для максимальної користі рекомендується вживати саме її.
— для різноманітності пшеницю можна зварити в м'ясному бульйоні.