⏰ скільки варити юаньсяо-простий рецепт десерту і таймер варіння

Скільки варити юаньсяо?

10:00
Перемолоти горіхи, сухофрукти. Змішати горіхи і сухофрукти, додати цукрову пудри і вершкове масло. Замішати тісто з окропу, рисового борошна і цукрової пудри. Розкачати з тіста коржі. У центр накласти начинку, зліпити кульки. Кульки обваляти в рисовому борошні. Змішати рисове воду, апельсиновий сік. Закип'ятити з ванільним цукром, імбиром, корицею і бадьяном. Варити кульки кілька хвилин.

Як варити юаньсяо

Продукти
волоські горіхи — 30 грам
арахіс — 30 грам
мигдаль смажений — 30 грам
фініки — 30 грам
Курага — 30 грам
Ізюм Темний — 30 грам
вершкове масло — 120 грам
коричневий цукор — 6 столових ложок
ванільний цукор — 2 пакетика
круглий рис — 0,5 кілограма
Апельсин — 2 штуки
Вода — 0,6 літра
корінь імбиру свіжий — 3 сантиметри
кориця — 1 паличка
Бадьян — 1 Зірочка

Як варити юаньсяо
1. Рис перемолоти блендері або кавомолці до стану борошна, просіяти.
2. По черзі перемолоти в блендері арахіс, мигдаль, волоський горіх, курагу, родзинки і фініки, розкласти по окремих чашках.
3. Коричневий цукор розтерти за допомогою ступи в пудру.
4. У різних чашках змішати арахіс з родзинками, волоський горіх з фініками, мигдаль з курагою, в кожну миску додати дрібку ванільного цукру і по чайній ложці пудри з коричневого цукру.
5. Вершкове масло розм'якшити в теплі, розподілити по чашках з сухофруктами і горіхами, ретельно перемішати.
6. У рисове борошно поступово влити 0,3 літра окропу, всипати залишилася цукрову пудру, заважати тісто 5 хвилин до тугий консистенції.
7. Розділити тісто на три частини, покласти їх в окремі чашки.
8. У кожну чашку влити по чайній ложці соку, пом'яти тісто, щоб воно рівномірно забарвилося.
9. Тісто розкачати в ковбаски шириною приблизно 2 сантиметри.
10. Розрізати ковбаски на 6 частин, кожну розкачати в коржі.
11. У центр коржів накласти начинку, зліпити кульки.
12. Кожен кульку вмочити в воду і кілька разів обваляти в рисовому борошні.
13. З апельсинів вичавити сік.
14. У сотейнику змішати воду і апельсиновий сік разом з м'якоттю.
15. Почистити від шкірки і на дрібній тертці натерти імбир.
16. У сотейник висипати пакетик ванільного цукру, натертий імбир, паличку кориці і зірочку бадьяна.
17. Поставити сотейник на конфорку, на сильному вогні довести до кипіння.
18. Рисові кульки опустити в сотейник, дочекатися, коли вони спливуть, і залишити на повільному вогні ще на кілька хвилин.
19. Подати кульки можна, виклавши їх в апельсиновий сік.

Фкуснофакти

— Юаньсяо — Китайське національне блюдо з рисового борошна, зліплені кульки з начинкою або без, зварені у воді.

—у Китаї юаньсяо готують на « Свято ліхтарів», за місячним календарем він проходить 15 числа 1 місяця. Китайці відзначають кінець свята весни або традиційного Нового року, запалюють червоні ліхтарі і їдять юаньсяо.

— тістечка з рисового борошна з'явилися в Китаї в VII — XIII століттях. У стародавніх джерелах блюдо описується як рідина з шматочками тіста, яку роблять за місячним календарем в середині першого місяця. — китайці подають юаньсяо на сніданок і як десерт.

— незаповнені юаньсяо подають в бульйоні, а солодкі кульки з начинкою — в імбирному сиропі.

— для начинки юаньсяо використовують сухофрукти, горіхи, ягоди глоду, квасоля, шоколад, Солодкий чорний кунжут, червону бобову пасту.

— китайці вірять в прикмету, що, якщо вся рідня разом покуштувала юаньсяо, сім'я завжди буде щаслива.

— вартість продуктів для приготування юаньсяо — від 250 грн. (в середньому в Києві на липень 2019 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?