⏰ як варити пучеро - традиції і простий споспоб приготувати вдома Іспанська пучеро

Скільки варити пучеро?

10:00
для варіння пучеро необхідно 3 години.

Як варити пучеро

продукти
яловичина (грудинка) — півкіло
Гарбуз — 60 грам
картопля — 1 штука
Батат — 1 штука
качан кукурудзи — половинка
селера — 1 стебло
Петрушка — 1 стебло
морква — 1 штука
цибуля білий — половина голови
Цибуля ріпчаста — половина голови
оливкова олія — 1 столова ложка
сіль, перець — за смаком

Як варити пучеро
1. Моркву і ріпчасту цибулю очистити, вимити.
2. Морква розрізати уздовж, потім ще раз навпіл (отримаємо 4 частини моркви).
3. Половину головки ріпчастої цибулі і 2 частини моркви викласти на суху гарячу сковорідку і обсмажити протягом 1 хвилини на великому вогні.
4. М'ясо промити під проточною водою, обсушити і покласти в каструлю.
5. Залити м'ясо водою (щоб вода покривала м'ясо).
6. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння.
7. Після закипання води злити її.
8. Влити в каструлю 3 літри води.
9. Додати моркву, цибулю, попередньо обсмажені, перець, сіль, лавровий лист.
10. Варити протягом 2 годин, знімаючи піну, лише злегка прикривши кришкою (інакше бульйон може потемніти).
11. Приготоване м'ясо нарізати шматочками або розділити руками.
12. Бульйон процідити через сито.
13. Залишок моркви нарізати великими кружечками.
14. Кукурудзу помити, порізати на гуртки шириною 3 сантиметри.
15. Картоплю і батат очистити, промити, порізати кубиками стороною 2 сантиметри.
16. Гарбуз очистити від насіння, промити і крупно порізати.
17. Нарізати великими півкільцями білий лук.
18. Розігріти в сотейнику масло, обсмажити цибулю.
19. Покласти в сотейник м'ясо, залити бульйоном.
20. Покласти в каструлю кукурудзу і вимитий селера.
21. Через одну хвилину покласти в сотейник гарбуз, батат і картопля.
22. Варити 10 хвилин, до розм'якшення овочів.
23. Приправити чорним перцем.

Фкуснофакти

— Пучеро — традиційне блюдо, батьківщина якого Іспанська провінція Андалусія і Канарські острови. Дещо пізніше, разом з новими географічними відкриттями, суп пучеро прийшов на Південноамериканський континент (на сьогоднішній день, блюдо вважається національним в Аргентині, Уругваї, Колумбії). З відкриттям Ф. Магелланом в 1521 році Філіппінських островів, суп міцно влаштувався і в цьому азіатському куточку.

— до складу супу пучеро традиційно входять баранячий горох (нут), м'ясо (свинина, яловичина, курятина або телятина), хамон, копченості (свинячі реберця, свиняча грудинка), картопля, овочі (капуста, морква, селера в стеблах, ріпа, гарбуз, Кукурудза, кабачки).

— Пучеро — дуже практичне блюдо, готується на кілька днів. У перший день блюдо подають з рисом, на наступний день з макаронами. Соусом, що залишився від варіння пучеро, господині заправляли інші страви.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?