Як варити кабачки
знадобляться — кабачки, вода
1. Кабачки середнього розміру ретельно промити під холодною водою і очистити за допомогою овочечистки від шкірки, якщо вона жорстка.
2. Порізати плоди кружечками шириною 1,5 сантиметра, при необхідності (якщо насіння жорсткі) видалити з серцевини насіння з м'якоттю.
3. Плід розрізати уздовж і видалити зерна з серцевини, а потім порізати кубиками або брусочками, в залежності від подальшого застосування.
4. Наповнити каструлю холодною водою до половини обсягу, трохи посолити і закип'ятити.
5. Опустити підготовлені кабачки в окріп і варити 10 хвилин.
Як варити кабачки в пароварці
1. Налити води в спеціальну ємність пароварки і дати закипіти. 2. Викласти кабачки в один шар в парову кошик і накрити кришкою.
3. готувати кабачки в пароварці 20 хвилин.
Як варити кабачки в мультиварці
1. Укласти кабачки в контейнер мультиварки.
2. Встановити режим« запікання » і готувати плоди 10 хвилин.
як варити кабачок дитині в каструлі
1. Шматочки кабачків скласти в каструлю і залити фільтрованої або спеціальної дитячої водою так, щоб вони були покриті на висоту двох пальців.
2. Варити кабачок 10-15 хвилин до повного розм'якшення. Після закінчення варіння бульйон не зливати.
3. Відварені шматочки кабачків протерти через сито або подрібнити блендером. Якщо утворилося занадто густе пюре, розбавити масу бульйоном.
як варити кабачок для дитини в пароварці
1. Налити води в спеціальну ємність пароварки і дати закипіти. 2. Кабачок скласти в контейнер пароварки, закрити кришкою і готувати на пару 20 хвилин.
3. Подрібнити кабачок блендером або протерти через сито.
Крем-суп з вареними кабачками (цукіні)
продукти
Кабачки (невеликі) — 3-4 штуки
борошно — 2 столові ложки
Молоко — 2 склянки
Петрушка і кріп, сіль і приправи — за смаком
приготування крему-супу з кабачків
Кабачки очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками і зваріть в підсоленій воді (невелика кількість). Відцідіть кабачки і як слід пам'ятаєте.
на підігріту сковороду налийте 4-5 столових ложок вершкового масла, обережно висипте 2 столові ложки борошна і злегка обсмажте (
2
—
3
хвилини). Потім влийте обсмажену борошно в відвар, що залишився від кабачків, додайте молоко. Потім викладіть в каструлю пюре з кабачків, варіть
8
—
10
хвилин на маленькому вогні. Посипте зеленню і подавайте з грінками (злегка обсмажені шматочки білого хліба).
Фкуснофакти
— для варіння краще використовувати молоді зеленці рівної форми — вони найніжніші. У переросли кабачків, навпаки, більш тверда текстура і жорстка шкірка, яку складно видаляти.
— Кабачки можна давати дитині з 6 місяців у вигляді пюре. При варінні плодів слід використовувати невелику кількість води — так пюре не буде занадто рідким (діти таке не люблять).
— Кабачок легко засвоюється організмом і практично не викликає алергію. У ньому міститься велика кількість вітаміну З (профілактика простудних захворювань, нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту) і в (покращує обмін речовин), а також заліза, міді (беруть участь в процесі кровотворення), калію (нормалізація роботи серцево-судинної системи) та інших корисних мікроелементів.
— Ціна кабачків в Києві в сезон (червень-вересень) — від 10 грн./1 кілограм, в не сезон — від 75 грн./1 кілограм (на червень 2017 року).
— щоб легко зняти шкірку з кабачка, потрібно розрізати його навпіл і очистити вертикально за допомогою овочечистки або ножа.
Торт з цукіні
2 цукіні досить великі, помити, потерти на крупній тертці разом з шкіркою. Трохи підсушити — вологу їх них трохи віджати. Додати 2 яйця і ретельно перемішати. Додавати борошно, щоб тісто стало консистенцією сметани — трохи щільніше, ніж млинцеве тісто.
у миску почистити і порізати 5-6 зубців часнику, помити і порубати кріп і петрушку, додати майонез або сметану, добре перемішати.
пекти кабачкові млинці з обох сторін по 3 хвилини, викласти на тарілку один на одного, відразу з змащувати соусом із зеленню, і так — поки тісто не скінчиться.
потім поставити торт з цукіні на 20 хвилин в холодильник, і подавати до столу з задоволенням!