Як правильно варити заморожений горошок
знадобляться — заморожений горошок, вода
1. Заморожений горошок висипати в миску, не розморожуючи — частини, де заморожені кілька Горошків, розламати на горошини за допомогою ложки.
2. Налити в каструлю води — води потрібно вдвічі більше, ніж замороженого горошку: на 400-грамовий пакет горошку 2,5-3 склянки води.
3. Поставити каструлю з водою на вогонь, додати сіль.
4. Коли вода закипить — викласти горошок в воду, варити його 5 хвилин після повторного закипання води.
5. Після варіння зелений горошок викласти в друшляк, щоб скла вода, і використовувати за призначенням.
Фкуснофакти
— для салату Олів'є заморожений горошок рекомендується після відварювання трохи остудити.
— Перед смаженням замороженого горошку необов'язково його відварювати.
— термін зберігання замороженого горошку при дотриманні температурного режиму (-18 градусів) — 2 роки з дати виготовлення.
— Ціна замороженого зеленого горошку — від 50 грн./кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 р).
Як варити суп із замороженого гороху
продукти
заморожений зелений горошок — 100 грам
консервовані помідори у власному соку — 400 грам
зелена стручкова квасоля — 100 грам
квасоля консервована Біла — 400 грам
курячий бульйон
— 2 літра
вермішель — 100 грам
сир Пармезан — 100 грам
соус Песто — 1 столова ложка
зелена цибуля — кілька стрілок
селера — 2 стебла
часник — 2 зубці
оливкова олія — 2 столові ложки
Як приготувати суп із замороженого горошку
1. Помідори порізати невеликими шматочками, квасолю промити, цибулю і селеру помити і дрібно нарізувати.
2. Часник очистити і дрібно нарубати або подрібнити за допомогою часникового Преса.
3. Каструлю з товстим дном розігріти, налити олію, додати цибулю, часник і селеру, обсмажувати 10 хвилин, помішуючи.
4. Додати помідори, квасолю, курячий бульйон і вермішель.
5. Після закипання варити 7 хвилин.
6. Додати в каструлю заморожений горошок, зелену квасолю, соус Песто і варити після закипання 5 хвилин.
7. Посолити, поперчити, при подачі додати в тарілки тертий Пармезан.