Як готувати вонголе
Продукти
Вонголе — 1 кілограм
Петрушка — 1 пучок
оливкова олія — 4 столові ложки
часник — 2 зубчики
сіль — 4 чайні ложки солі
підготовка продуктів
1. Помити 1 кілограм черепашок під проточною водою, видаляючи розбиті і погані.
2. Скласти черепашки в миску і залити водою так, щоб вода покривала черепашки.
3. Всипати в миску з водою 1 чайну ложку солі.
4. Промити черепашки руками, щоб з них вийшов весь пісок і частинки.
5. Залишити вонголе в розчині на 1,5 години, протягом яких міняти воду, підсипаючи по 1 чайній ложці солі до тих пір, поки вода не стане прозорою. Як правило, потрібно 4-5 разів замінити воду.
6. Через 1,5 години черепашки промити під проточною водою і дати просохнути 5 хвилин.
приготування вонголе
1. У товстостінну каструлю налити 4 столові ложки оливкової олії і поставити на середній вогонь.
2. Обсмажити в олії 2 дрібно нарізаних зубчики часнику.
3. Викласти вонголе на сковороду і смажити на середньому вогні 3 хвилини.
4. Влити півсклянки окропу і потримати на вогні 4 хвилини.
5. Коли все черепашки розкриються, посипати їх дрібно подрібненою петрушкою і перемішати.
6. Потомить черепашки на вогні ще 1 хвилину і подавати до столу.
Фкуснофакти
— Вонголе (їх інакше називають Морські півники) — це морські молюски, яких добувають в неаполітанській затоці в регіоні Кампанія.
— з вонголе
готують
піцу, соуси до гарнірів і пасту, а також вживають в свіжому вигляді, дістаючи молюски з раковини.
— при приготуванні вонголе важливо не перетримати черепашки, інакше вони стануть «гумовими».
— При покупці вонголе потрібно бути обережними: свіжі молюски мають щільно закриті стулки.
— калорійність вонголе — 49 ккал/100 грам.
— Середня вартість вонголе в Києві на червень 2017 року Від 500 грн./1 кілограм заморожених і 1300/1 кілограм живих вонголе. Дешеві живі вонголе в Індії, близько 50 грн./1 кілограм.
— термін зберігання готових вонголе в холодильнику — 2 дні.