⏰ як варити олладу і чим замінити свинячі хвости в рецепті оллади.

Скільки варити оладу?

10:00
для приготування оллади необхідно 6-8 годин, з них більшу частину займає вимочування квасолі. На кухні Для приготування оллади необхідно провести 1 годину.

Як варити оладу

продукти
на каструлю 5 літрів
свинячий хвіст — 1 штука
Свинина — 300 грам
білокачанна капуста — 150 грам
картопля — 4 середніх
квасоля біла (крупа) — 100 грам
морква — 1 дрібна
цибуля-порей — 1 стебло
зелена цибуля — кілька гілочок
чебрець — 1 щіпка
чорний перець — 5 горошин
лавровий лист — 1 штука
корінь селери — кубик стороною 2 сантиметри
сіль — 2 чайних ложки

Як варити оладу
1. Білу квасолю викласти в миску, залити водою і залишити на 5-6 годин (можна на ніч).
2. Свинину (хвости і м'ясо), якщо вона заморожена, розморозити і вимити.
3. Викласти свинину в каструлю і налити води — стільки, щоб вона повністю покрила свинину.
4. Додати сіль в каструлю, поставити м'ясо варитися на середній вогонь.
5. Як тільки бульйон закипить, зняти піну і додати квасолю.
6. Після повторного закипання води зменшити вогонь.
7. Варити м'ясо і квасолю 40 хвилин.
8. Додати в суп лавровий лист, чебрець, чорний перець горошком.
9. Лук-порей перебрати, помити і нарізувати тонкими кільцями.
10. Капусту очистити від жорстких верхніх листків, вимити й обсушити.
11. Викласти капусту на дошку і нарізати тонкою стружкою.
12. Викласти капусту в оладу.
13. Морква очистити, вимити і нарізати кружечками завтовшки в половину сантиметра, додати в олладу.
14. Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками стороною 2 сантиметри, додати в олладу.
15. Корінь селери очистити і натерти на дрібній тертці; додати в оладу.
16. Посолити і поперчити оладу за смаком, варити 20 хвилин.
17. Настояти суп 10 хвилин під кришкою.
18. Зелену цибулю дрібно порубати.
19. Оладу розлити по тарілках і подавати, посипавши зеленою цибулею.

Фкуснофакти

— Оллада — це іспанський селянський суп. У будь-якого живе в іспанському селі точно є свиня, крупа і овочі. Через такого звичайного для іспанців набору продуктів оллада стала дуже поширена в Іспанії.

— суху квасолю в рецепті Оллади можна замінити на консервовану. В цьому випадку необхідно окремо протушкувати білу квасолю на 3 столових ложках рослинного масла протягом 10 хвилин.

— якщо не вийшло знайти в магазині свинячі хвости, можна зварити суп зі свининою на кістки (наприклад, свинячі реберця) — тоді частково можна заповнити тонкий кістковий аромат.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?